Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Maria Brander

Söta stillbilder dränks i sentimental musik

”Tillsammans med Strömstedts”. Foto: PÄR BÄCKSTRAND/TV4 / PÃ?r BÃ?ckstrand/TV4

 

2017 blev året då kändisparen inte vill annat än att prata samlevnad i tv.

I våras fick vi ”Tillsammans med Strömstedts” och i veckan var det final för SVT:s ”En kärlekshistoria”.

För några år sen var läget annorlunda. Då ville få celebriteter, förutom möjligen Marie Göranzon och Jan Malmsjö, figurera som ett kändispar. Det privata skulle hållas isär från karriären, och om man händelsevis kom in på den gemensamma tillvaron, så var det helst de strikt yrkesmässiga bitarna som fick beröras.

Därför var det ändå lite förvånande när Mikael Persbrandt och Sanna Lundell, Lasse Hallström och Lena Olin med flera plötsligt satt och pratade sex och förälskelse i tv, som om det var den mest självklara saken i världen. Programmet hette ”Tillsammans med Strömstedts” (TV4), och däri fanns kanske nyckeln – i att det var ett kändispar som närmade sig ett annat. De var på samma nivå, och avsnitten tog formen av mysiga parmiddagar, man mer än gärna hade velat få en inbjudan till.

 

Nu i höst har SVT försökt sig på ett liknande grepp, fast med en mer journalistisk ingång istället för ett TV4-typiskt kändismingel. Finalen med Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström sändes tidigare i veckan, och repriserades för sista gången på lördagen. Det har varit en skvallerlyxig säsong, där kompetenta Ann-Marie Rauer ställt både modiga och resonerande frågor. Men vad hjälper det när hela programmet drunknar i produktion?

De halvtimmes långa avsnitten har styckats upp i flera ”akter”, övertydligt markerade med grafik, samtidigt som intervjuerna hackats till kändisfärs, då man envisas med att hela tiden redovisa bakom kulisserna-material där intervjupersonerna ljussätts och förses med mikrofon. Söta stillbilder, dränks i sentimental musik. 

Det känns snarare som att man får inblick i en arbetsdag på SVT än kulturparens samliv, och det var väl ändå inte meningen.

bäst

”Hamlet på Galeasen”, SVT2.

sämst

”Moraeus med mera” segar på.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!