Maria Brander

Jag oroar mig över hur Danny egentligen mår

Efter uppbrottet med Molly – Dannys hint om ny kärlek.
”Stackars Danny. Men jag tror ändå inte att det är Carolas närmanden som kommer att ha satt djupast spår i honom från Gotlandsvistelsen”, skriver Expressens Maria Brander.
Foto: TV4

Carola är efter Danny, som en nyutsläppt snusktant på grönbete.

Det verkar inte särskilt välkommet, men han kan nog ta det. 

Vad som snarare oroar mig är hur Danny Saucedo egentligen mår och om han var redo för ”Så mycket bättre” i somras.

Danny Saucedo hade troligen varit bekvämare om Carola hade nöjt sig med att slänga en krukväxt i ansiktet på honom. Men i stället så serveras han sångerskans rumpa rätt upp i fejan, medan hon på barnspråk säger ”vem är dutti på att masserar lite bakpå här”. Det har då gått uppskattningsvis en mikrosekund sen hon avslutade sin hyllningslåt till sonen Amadeus. Danny flackar med blicken, och sticker sedan tvekande upp handen under Carolas klänning. ”Vad fan hände precis?” utbrister han sen.

Ja, vad? Vi kan ju lätt konstatera att om Ebbot Lundberg dragit upp kaftanen och sen vräkt hela sin kroppshydda mot Miss Li, så hade det hela varit en enormt obehaglig scen. Men innan alla kränkta män börjar gasta metoo, så kanske vi ändå ska påminna oss om att väldigt få män är rädda för att Carola ska följa efter dem när de går av bussen en mörk kväll. 

Det utesluter förstås inte att även kvittrande frälsta schlagersångerskor plötsligt kan förvandlas till Mrs. Robinson. Men i det här fallet står Danny inte heller i någon bereoendeposition till Carola, och framför allt så ingår det i det underförstådda kontraktet med publiken att Carola ska vara både innerlig, påflugen och utan kontakt med verkligheten.


Fast nog överträffade hon sig själv i det här avsnittet? I mataffären med Ebbot Lundberg är hon flamsig, på det där sättet som vissa tjejer blir när de är intresserade av en kille. Hon vill köpa sparris till en drink som hon kallar ”up yours”, och sen har hon stark ”connection” med Ebbot som hon kelar med så fort chans ges.

Carolas nivå på ansträngda sexskämt för tankarna till trötta ”Parlamentet”-komiker. Plötsligt är en duffel sexig! Ska hon paddla kanot med Danny är hon visst både ”blöt” och ”het”. Han försöker gå, hon drar honom tillbaka.


Stackars Danny. Men jag tror ändå inte att det är Carolas närmanden som kommer att ha satt djupast spår i honom från Gotlandsvistelsen. Istället grunnar jag över hur väl ”Så mycket bättre” lämpar sig som terapiform. Efter att ha blottat sitt krossade hjärta berättar Danny nu om hur han krökat hårt under ett halvår. Det har han kommit ur nu. Men han känns ändå inte färdig med bearbetningen: Så han skriver låttexter, söker Niklas Strömstedts bekräftelse, och han rannsakar sig och ursäktar sig nästan mer än nödvändigt. Viljan att nå ut svider i själen, och Ebbot beskriver ”en trevande, sökande människa” där ögonen säger mer än munnen.

Att kända personer delar med sig av sina svåra erfarenheter är vanligt, och blir ofta fint. Men de berättelser vi får höra i typ ”Stjärnorna på slottet” har fått mogna i decennier. Medan Danny knappt har kommit ut på andra sidan. Ändå stretar han vidare och paketerar metodiskt sina känslor som lördagsunderhållning. Det är proffsigt. Men med tanke på hur många artister som förlorat sig i svarta känslor kombinerat med en vilja att högprestera, så är det också en smula oroväckande.


Carola bryter ihop i tårar – tvingas pausa uppträdandet

Carola bryter ihop i tårar – tvingas pausa uppträdandet.