Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Maria Brander

"Ganska tröttsamt att lyssna på Hult"

House of Hult skulle förmodligen ligga rätt bra till i kampen om järntronen.

En sådan framåtanda, och vilka imponerande starka familjeband! Nästan Cersei Lannister-klass.

Men i verkligheten, bortom ”Game of thrones”, blir det ganska tröttsamt att lyssna på Hults ständiga strävan efter världsherravälde

Låtlistan

”Raphael” (Carla Bruni)

”New York groove” (Ace Frehley)

”Ännu en dag” (Bo Kaspers Orkester)

”Heart of gold” (Neil Young)

”Sing & dance” (Lisa Ekdahl)

”We have all the time in the world” (Louis Armstrong)

”Let my love open the door” (Pete Townshend)

”Hotter than Mojave in my heart” (Iris DeMent)

”Sister Rosetta goes before us” (Robert Plant, Alison Krauss)

”It’s oh so quiet” (Björk)

”Get rhythm” (Johnny Cash)

”I love L.A.” (Randy Newman)

”Come on up to the house” (Tom Waits)

Så bra var sommarpratet

Inledning

Det börjar bli en lång radda sommarpratare nu som berättar om sin dyslexi, men Hults skildring av hur ”ordblindhet” behandlades i gamla tiders skola är lite extra gripande.

 

Känslorna

Det är tydligt att Hult är engagerad både i sitt arbete och i familjen. Trots det är han närmast oförmögen att måla sitt liv i känslor.

 

Skratten

Inte ett enda tror jag. Hult verkar inte vara typen man skämtar med.

 

Musiken

Skaplig blandning av bra låtar. Men att Hult gillade musik visste vi ju redan i och med alla storstjärnor som bjudits till hans privata fester. Janet Jackson exempelvis.

 

  Avslutning

 

”Ja, hejdå och tack för att ni ville lyssna.” Därefter en önskan om en trevlig sommar. Det känns ungefär lika engagerat som ett ”mvh” i slutet på ett mejl. 

En anställd har blivit 43 000, och EF finns nu i hela 53 länder, med sönerna behändigt inlemmade i företaget. Så ska en slipsten utan tvekan dras.

Men hade Hult inte kunnat pausa entreprenörshedern åtminstone medan han spelade in sitt sommarprat? Så hade jag sluppit nära en och en halv timmes marknadsföring av den egna blomstrande verksamheten?

 

LÄS MER: Svenske miljardären flög in Janet Jackson till sin fest

 

Jag hade i stället velat veta allt om hur det känns att vara rik. Hult har ändå gjort sig känd som miljardären som inte skäms för sin osvenskt vräkiga livsstil. Men inte en enda världsartist, lyxyacht eller privatjet kommer över hans läppar. Inte heller något om att han skulle ha varit Tor Bonniers hemlige son. Även om det finns något klart misstänkt med att han som lat 16-årig springpojke på Enskilda banken, praktiskt taget snubblar över befordringar hela tiden.

 

LÄS MER: Hult pekas ut som Bonniers hemlige son

 

Bertil Hult är tystlåten om lyxlivet

Det är också den delen, om ungdomsåren, som bär på åtminstone något av människan Hult. Hans förflutna på bankens hålkortsavdelning, samt studentexamen som privatist, ger en charmig retrofläkt av svunna tider. Samtidigt finns det något med den där utdömda ordblinda pojken som berör. Jag önskar bara att jag hade kunnat få höra fler bevis för att han fortfarande finns kvar någonstans inne i den resultatinriktade äldre mannen som uppenbarligen blivit för lyckad för att visa sig självutlämnande svag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!