Maria Brander

Bianca Ingrossos nya sexavslöjande – inför alla

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
”Alice & Biancas showcast” är ren girlpower 2.0.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Bianca Ingrosso.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Alice Stenlöf.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso gjorde succé i Globen.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Det reser sig ett illvrål genom Globen, av 10 000 tjejer, runt 20 någonting, som helt klart kommit för att höras. ”Alice & Biancas showcast” är ren girlpower 2.0. 

Inte av den gamla sorten, där man i bästa fall kunde få ha hur kul man ville, ha kort kjol, och ändå säga nej till prinsen. Utan en styrkedemonstration. 

Det är väl egentligen den här influencer-duons enda skäl till att inta Globen, efter att mer humorrelaterade namn som David Batra, Mia Skäringer, samt Filip och Fredrik redan gjort det.

Så de dansar in på scenen i neonkläder som hämtade från ett gammalt rave. Bianca i nittiotalstajts, och Alice i en stass som knyckt från ”Do you really want me”-Robyn. Sen ger de både Alex och Sigge, och Filip och Fredrik en rejäl spark i skrevet. Bildligt talat. ”De har inga balls, men det har vi gummor”, slår de fast i triumf. För Filip och Fredrik är gubbar som reade ut sina Globenbiljetter, medan Alex och Sigge inte ens vågar redovisa sin poddstatistik. 

Som sagt en styrkedemonstration. I pengar, inflytande och kontakter. Som följs av tidernas mest avancerade drinking game. I heta stolen turas duon om att svara på mestadels sexrelaterade frågor. Vill de inte svara, blir det till att svepa en shot. Bianca redogör med spelad (?) ångest för exakt hur många hon låg med i senaste singelvändan, vem hon legat med i ”Paradise hotel”, och vilken alldeles för gammal dj-stjärna hon varit kk med som artonåring. Det senare gör väl henne till något av Nathalie Portmans motsats (ledtråd: det är inte Moby).

När de intima bekännelserna blivit så många, att det initiala pirret övergått i en smått avdomnad känsla, börjar tempot sacka. Victor Leksells entré med hiten ”Tappat” blir en välbehövlig energikick, och sen är tjejerna tillbaka på banan i glittriga Béyonce-fordral.

Bianca skämtar med distans om kändisfamiljen, på ett sätt som är snarlikt hur mamma Pernilla brukar hantera den medfödda offentligheten. Samtidigt känns Alice faktiskt minst lika bekväm i rampljuset. Tillsammans gör de en trevande ”Kärleksvisan”. Det blir allsång! Tårar! Kvällens första stående ovationer, går till duons hyllning till vänskapen. 

Där i nåt slags klimax toppar de med Molly Sandén, som både sjunger och sätter sig i heta stolen, och ger ny nerv till showen. Med kalkylerad precision serveras publiken exakt de beten de vill ha. Kan Molly (som är singel) tänka sig att få ihop det med Benjamin Ingrosso (som är singel).

”Skit i vad folk säger och tjäna pengar,” har duon sagt tidigare under kvällen, som en gliring, inte till sig själva, utan till mamma Pernilla. Men den inställningen verkar helt klart ha gått i arv. På gott och ont. Mest gott, faktiskt. För i Globen ikväll känns allt som popcorn, luftigt och befriande tyngdlöst.

Tre höjdare

• Alice och Bianca fattar både mod och varandras händer, och framför ”Kärleksvisan” på scen. Insatsen ligger väl egentligen på ”Så ska det låta”-nivå, istället är det gemenskapen och viljan att lyfta varandra som skapar känslan. 

• Duon dissar de konkurrerande gubbarna, det vill säga Filip och Fredrik, samt Alex och Sigge: ”De har inga balls, men det har vi gummor.” Respektlösheten är behagligt befriande. (Och i showkänsla vinner de lätt över Filip och Fredrik.)

• Gästartisterna Victor Leksell, Molly Sandén, och inte minst finalakten Benjamin Ingrosso och Felix Sandman skapar showkänsla. 

Lågvattenmärke

• Det är jätteroligt med drinking games. Men det finns en gräns för hur mycket bekännelser och ”heta stolen” man kan ha med i en och samma show. De hade tjänat på att ransonera med den varan lite.

ALICE & BIANCA

Show

Globen, Stockholm.

Publik: 10 000.

Vem: Bianca Ingrosso, 24, tillhör den yngsta generationen Wahlgren Ingrosso, och har därmed varit känd sen hon var en spermie. Inledde en sångkarriär som barn. Kom tvåa i ”Let’s dance” 2016. Ingår i ”Talang”-juryn sen 2018. Framgångsrik influencer, med bland annat eget sminkmärke. Alice Stenlöf, 22, är influencer med blogg, youtubekanal, och drygt 250 000 följare på Instagram. Victor Leksell samt Molly Sandén står för kvällens gästspel.

Vad: Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf gör ”showcast” av sin podcast. Deras podd ”Har du sagt A får du säga B” har funnits sen 2017, och lär ha 1,4 miljoner lyssnare varje månad.

Spelas: På Globen för en kväll. Men podden finns i vanlig ordning där poddar finns.