Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maria, 52, kastas ut – bröt mot TV4:s regler

Paolo Roberto i "Farmen".Foto: TV4.
Maria Bjerkheden tvingas lämna "Farmen" i söndagens avsnitt.Foto: TV4.
Den döda hönan.Foto: TV4.
Maria Bjerkheden.Foto: TV4.

Maria Bjerkheden tvingas lämna "Farmen" i söndagens avsnitt – men inte för att hon förlorade i Tinget.

I stället hämtades hon av programledaren Paolo Roberto, efter att ha lagt en död höna utanför storbondens dörr.

– Det är inte respektfullt mot dina motståndare här på Farmen, och inte mot djuren. Din tid på Farmen är över, säger Paolo Roberto i "Farmen".

I söndagens "Farmen"-avsnitt kommer programledaren Paolo Roberto till farmen - men av en anledning som ingen hade kunnat gissa.

Roberto ber nämligen att få prata med deltagaren Maria Bjerkheden, 52, och ger henne beskedet att hon måste lämna programmet omedelbart.

”Din tid på Farmen är över”

Anledningen: Bjerkheden har tidigare lagt en död höna på farstun till storbondens stuga. Hönan hade hittats död i hönshuset av en annan deltagare, och sedan flyttats därifrån av 52-åringen.

– Maria, du har spelat spelet lite för hårt. Folk har kommit i kläm. Kulmen var när du lade den här döda hönan på farstun till storbondehuset. Det är inte respektfullt mot dina motståndare här på Farmen, och inte mot djuren. Din tid på Farmen är över. Så du får packa dina grejer, och så får vi bege oss härifrån, säger Paolo Roberto allvarligt i programmet.

 

 

Förklarar sitt beslut

Deltagaren är tyst medan programledaren pratar, men förklarar senare i programmet sitt beslut att lägga den döda fågeln utanför storbonden Mahsa Farajollahis dörr.

– Jag kände det direkt när Paolo ville komma och prata, då gäller det den där förbannade hönan. Provokation, det kan man kanske se det som, jag blev bara förbannad för att hon ska bestämma precis allting. Men varsågod, här har du en höna, bestäm vart den ska ta vägen, säger Maria Bjerkheden i programmet.

När de andra deltagarna får veta att hon måste lämna programmet blir de besvikna - även om de flesta inte tyckte att hon skulle gjort som hon gjorde med den döda hönan.

 

 

Känner sig orättvist behandlat

Nu berättar Maria Bjerkheden själv hur det var på farmen, och menar att hon blev orättvist behandlad när hon kastades ut från programmet. Hon förklarar att hon lade hönan på storbondens trapp, då hon tidigare kritiserats för att ta egna initiativ. När storbonden inte var på plats vid händelsen valde Bjerkheden att lägga hönan där så länge, så att Mahsa Farajollahi skulle få bestämma hur hönan skulle hanteras.

– Hon hade tagit det som ett hot, men herregud, det är inte "Gudfadern" det här, säger Maria Bjerkheden.

Efter händelsen hade produktionen möten med henne, där de undrade om hon hade ångrat sitt beteende med hönan. När Maria Bjerkheden – som äger en hästgård och jobbar med djur varje dag – stod fast vid att ha handlat rätt så plockades hon bort från programmet, menar hon.

– Jag var inte ett dugg ledsen, jag blev bara förbannad. När de säger att jag inte varit respektfull mot djuren så känner jag att "nu räcker det", säger Bjerkheden.

Samtidigt tycker den bortplockade deltagaren att programmet har blivit orättvist klippt.

– Det ser ut som vi inte gör nåt annat än bråkar. Man undrar vad det är för taktik, för det är inte schyst mot nån inblandad.

Joel Bendrik är exekutiv producent för "Farmen", och säger i en kommentar:

"Det är väldigt tråkigt att Maria känner så. Men hon blev tvungen att lämna Farmen för att hon bröt mot de regler och riktlinjer som finns."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.