Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Margauxs tuffa besked: Behöver operera brösten

Margaux Dietz har fått ett chockbesked. Hennes bröstimplantat sedan tio år tillbaka kan vara farliga. "Nu visar det sig att jag måste ta ut dem så fort som möjligt," berättar hon i sin vlogg på Youtube.
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Margaux Dietz har fått ett chockbesked.

Hennes bröstimplantat sedan tio år tillbaka kan vara farliga.

– Nu visar det sig att jag måste ta ut dem så fort som möjligt, berättar hon i sin vlogg på Youtube.

Influencern Margaux Dietz, 31, öppnar sig för sina omkring 300 000 följare i en vlogg på Youtube. 

Där berättar hon om sin kommande operation.

– Jag tycker det är jättejobbigt att prata om det, för jag har sådan ångest över hela grejen. Jag är jätterädd för att vara på sjukhus överhuvudtaget, och därför känns det ännu dummare att det här är en operation jag kanske inte hade behövt göra, utan den är ju självförvållad, säger hon i sin vlogg.

– Jag behöver alltså operera mina bröst, lägger hon till.

”Måste ta ut dem så fort som möjligt”

Margaux Dietz berättar vidare att hon fått veta att hennes bröstimplantat som opererades in för ungefär tio år sedan kan vara farliga.

– Det som har hänt nu är att jag tydligen har opererat in implantat som kan vara farliga, och som kan vara cancerframkallande. Alla som har haft de här implantaten har tagit ut dem, eller förhoppningsvis alla. Det kanske finns fler som jag som inte hade någon aning om det, och jag är faktiskt väldigt upprörd över att det ingen har hört av sig till mig och sagt: ”Du måste ta ut dem”.

– Nu visar det sig att jag måste ta ut dem så fort som möjligt, säger hon. 

Uppmaningen till följarna

Exakt vilka implantat det rör sig om går Margaux Dietz inte in på i sin video. 

Men i slutet av 2018 valde det franska läkemedelsbolaget Allergan att dra tillbaka sina texturerade makroimplantat från den europeiska marknaden då de visat sig att de kan vara cancerframkallande.

Trots att situationen är jobbig känner influencern att ämnet är viktigt att ta upp, förklarar hon i vloggen. Hon uppmanar sina följare att tänka efter ”hundra gånger” om de överväger en bröstoperation, och att vara noggranna med valet av klinik. 

– Jag dömer ingen, man får göra precis vad man vill, men tänk på att det är ett väldigt, väldigt stort beslut. Och jag är jätteorolig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.