Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Margaux Dietz vigsel ogiltig – på grund av Ebba Busch Thor

Vem är Margaux Dietz?
Margaux Dietz är tekniskt sett inte gift, skriver DN.
Foto: SVEN LINDWALL
Det var i april som KD-ledaren vigde Margaux Dietz och Jacob Liebermann.
Foto: Youtube
Ebba Busch Thor och Margaux Dietz vid ett annat tillfälle.
Foto: Privat / Privat
”Man har bröllopet med någon som man vill ska hålla i ceremonin och sedan går man till Stadshuset efteråt. Det är inga konstigheter för oss”, säger Margaux Dietz i en intervju med Dagens Nyheter.
Foto: JOHAN JEPPSSON/TT / JOHAN JEPPSSON TT NYHETSBYRÅN

Den 13:e april gifte sig influencern Margaux Dietz med kärleken Jacob Liebermann, i en ceremoni som Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor höll i.

Men nu visar det sig att Ebba Busch Thor inte är vigselförrättare – och att Dietz och Liebermann fortfarande inte är gifta egentligen.

– Man har bröllopet med någon som man vill ska hålla i ceremonin och sedan går man till Stadshuset efteråt. Det är inga konstigheter för oss, säger Margaux Dietz i en intervju med Dagens Nyheter.

Influencern och den tidigare ”Let's dance”-deltagaren Margaux Dietz, 28, gifte sig med  kärleken Jacob Liebermann på ett omskrivet bröllop på Hesselby slott i Stockholm.

Men nu kommer det fram, i ett reportage i Dagens Nyheter, att paret inte alls är gifta – åtminstone inte på papperet.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, som var vigselförrättare under ceremonin, och vigde paret helt klädd i vitt, får nämligen inte viga människor – hon har ingen befogenhet att utföra vigslar.

Margaux Dietz tycker inte att det är något underligt med att de gifte sig i april – men fortfarande inte är gifta på pappret.

– Många av våra kompisar gör så, man har bröllopet med någon som man vill ska hålla i ceremonin och sedan går man till Stadshuset efteråt. Det är inga konstigheter för oss. Ceremonin är det viktiga, säger hon i intervjun med Dagens Nyheter.

”Inte registerade som gifta”

På frågan om Margaux Dietz ens är gift, svarar hon:

– Ja. Eller vi är inte registrerade som gifta, men snart, säger Margaux Dietz.

Paret planerar nu att gå till Stockholms Stadshus för att gifta sig även på papperet, men verkar inte ha särskilt bråttom med det hela – och konstaterar att det varit så många som har gift sig i sommar, att de inte har haft tid.

– Det var kö hela sommaren. Men vi ska gå dit, säger Margaux Dietz i Dagens Nyheter.

Expressen söker Margaux Dietz för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.