Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Margaux Dietz uttalar sig efter kritikstormen

Margauz Dietz, 32, har mött kraftig kritik den senaste tiden.
Foto: PETER GRANNBY / STELLA PICTURES
Nu vill hon bygga upp ett förtroende hos sina följare och börja engagera sig i samhällsfrågor.
Foto: Skärmdump / Youtube / Margaux Dietz

Margauz Dietz, 32, har mött kraftig kritik den senaste tiden.

Nu vill hon bygga upp ett förtroende hos sina följare och engagera sig i samhällsfrågor.

– Den här idén knäcktes i december och då visste jag inte ens om jag skulle fortsätta som influencer, säger hon i en video på sin Youtube-kanal.

Det har stormat rejält kring Margaux Dietz.

I höstas publicerade hon en uppmärksammad video på sin Youtube-kanal där hon filmade en blodig man utanför sin dörr. Videon blev hårt kritiserad och flera företag valde att bryta samarbetet med influencern. 

För två veckor sedan kom det fram bilder från 2009 som visar hur Margaux Dietz målat sin hudfärg mörk på en studentfest. Under en av de publicerade bilderna skrev hon: 

”Finns det plats för en neger?”

I en kommentar till Expressen skrev Margaux Dietz senare att hon tar avstånd från sina ord.

”Jag skäms för min kommentar 2009 och förvånas och äcklas av att jag skrivit något sådant.”

Vill bygga upp förtroende igen

I en ny video på sin Youtube-kanal säger influencern att hon nu blickar framåt mot en nystart 2023 och att hon vill bygga upp ett förtroende igen. Hon säger också att hon funderade på att sluta som influencer i vintras. 

– Jag känner att jag vill ha ett högre syfte och engagera mig i samhällsfrågor. Och inte fokusera på att tjäna pengar, som jag gjort tidigare, säger Margaux Dietz.

Hon vill i stället fokusera på psykisk ohälsa hos både unga och vuxna.

– Jag har lite planer på hur jag vill göra det. Den här idén knäcktes i december och då visste jag inte ens om jag skulle fortsätta som influencer, säger hon och fortsätter:

– Jag har den här plattformen och jag känner verkligen att det är viktigt för mig att använda på sätt som jag tror kan göra skillnad. 

Margaux Dietz ursäkt: Därför ringde jag inte polisen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.