Margaux Dietz stöd till Ebba Busch – efter erkännandet

Stöttar väninnan efter det offentliga erkännandet
Margaux Dietz och Ebba Busch har varit vänner i flera år.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Ebba Busch har nu erkänt att hon gjort sig skyldig till förtal.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Influencern Margaux Dietz visar sitt stöd för Ebba Busch på Instagram.
Foto: Pressbild

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har erkänt sig skyldig till grovt förtal.

Nu stöttas hon offentligt av influencern och vännen Margaux Dietz.

– Helt rätt, skriver hon i en kommentar till vännens inlägg på Instagram om beskedet.

Det var strax efter lunch på fredagen som KD-ledaren Ebba Busch meddelade i sina sociala medier att hon erkänner att hon förtalat pensionären Esbjörn Bolins tidigare ombud Johann Binninge. Politikern har tidigare förnekat att hon gjort något brottsligt, men gör nu en helomvändning.

”Jag hade kunnat välja att gå till rättegång, att bli det juridiska prejudikat som i dag saknas för just dessa omständigheter. Men jag har ett parti att leda, i ett land med betydligt större problem än min personliga heder. I det valet väljer jag att fokusera på det som betyder mest för mig. Det parti jag leder och det land jag tjänar”, skriver Ebba Busch bland annat i ett Instagraminlägg. 

I kommentarsfältet är reaktionerna delade, och en som visar sitt stöd för partiledaren är influencern Margaux Dietz. 

”Helt rätt”, skriver Dietz i en kommentar till inlägget.

https://www.instagram.com/p/CQ0msDblsbX/

Uppmärksammad vänskap

Vänskapen mellan Ebba Busch och Margaux Dietz har varit omtalad de senaste åren. I början av 2019 blev bröllopet mellan Margaux Dietz och Jacob Lieberman uppmärksammat bland annat eftersom de vigdes av just Ebba Busch

Mindre positiv uppmärksamhet riktades mot KD-ledaren i oktober 2020 då hon deltog i Margaux Dietz 30-årsfirande, vilket möttes av stor kritik på grund av de rådande coronarestriktionerna. 

– En vän till mig, i det här fallet Margaux, fyller år och vi är några vänner som då bokar bord tillsammans på restaurang. Så vi har varit på middag sju personer, sa Ebba Busch då och menade att hon följde alla rekommendationer. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.