Margaux Dietz bygger drömhus i Sydafrika: ”Så jäkla kul”

Margaux Dietz hus brann ner i fjol – nu bygger hon nytt
Margaux Dietz äger numera en hektar mark i Sydafrikas administrativa huvudstad Pretoria.
Foto: Instagram.
Margaux Dietz framför huset som hon bygger.
Foto: Instagram.
Margaux Dietz.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Programledaren och influencern Margaux Dietz familjehus i Sydafrika brann ner i fjol.

Nu berättar 31-åringen att hon köpt marken – och att hon ska bygga ett nytt hus.

”Så jäkla kul att det går framåt nu och att vi är igång nu!”, skriver hon i ett inlägg på sin blogg.

Det var för bra precis ett år sedan som Margaux Dietz familjehus i Sydafrika, där hennes mamma Eveline Dietz bodde tillsammans med sin man, brann ner.

”Inget kvar! Bara glad över att ingen var där imorse när det började brinna”, skrev Margaux Dietz på Instagram då.

Kort dessförinnan hade hon berättat att hon skulle bygga ett eget hus – i anslutning till sin mammas och hennes makes trähus utanför Pretoria.

”Det har varit en ångest att inte veta hur vi skulle bygga upp huset igen efter elden. Mamma och hennes man hade ju ingen försäkring på trädhuset så när det brann ner så poff försvann det och gick upp i rök. Tur i oturen var att mitt hus inte han börja byggas för annars hade det också brunnit ner”, skriver hon på sin blogg.

”Mycket större projekt än vad jag tänkt”

Husbranden har fått influencern att tänka om. I stället för att bygga ett eget, mindre hus, bredvid mammans och hennes makes, har hon köpt hela tomten – för att bygga sin semesterdröm.

”Numera är jag stolt ägarna av hela marken på en hektar där jag ska bygga upp hus så att hela familjen och vänner får plats. Så det blir ett mycket större projekt än vad jag tänkt tidigare.”, skriver hon.

Hon fortsätter med att berätta om planerna för drömbygget:

”Planen är tre stora trädhus som ligger 2-3 meter upp i luften byggda på pålar och sen härliga trägångar mellan husen så att de hänger ihop!”

På flera bilder ser man hur byggprojektet redan dragit i gång. På bloggen förklarar hon att hennes mammas och mammans nya makes hus också kommer att byggas upp i anslutning till hennes.

https://www.instagram.com/p/CQbOCO5Niia/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.