Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Margaux Dietz berättar nu om övergreppet: ”Skam och skuld”

Margaux Dietz berättar nu om övergreppet
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Margaux Dietz.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Margaux Dietz utsattes för ett sexuellt övergrepp när hon var yngre – och det har dröjt länge innan hon vågade berätta.

– Jag lade all skam och skuld på mig själv, säger hon, på Svenska hjältar-galan.

Bloggaren och tidigare ”Let's dance”-deltagaren Margaux Dietz berättar på kvällens Svenska hjältar-gala på Cirkus i Stockholm om hur hon blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp som yngre.

”Jag hade somnat hos min kompis och vaknar av att någon tar mig innanför byxorna. Vågade själv inte inse vad som hänt förrän flera år efter”, skriver hon i ett mejl till Expressen.

Margaux Dietz berättar om sexuella övergreppet

Margaux Dietz var på plats på Aftonbladets Svenska hjältar-gala för att dela ut priset för ”årets vårdhjälte” som går till läkaren Gita Rajan, som blev sexuellt utnyttjad under sin barndom och nu grundat organisationen Wonsa, som arbetar med att göra psykologisk vård tillgänglig för personer utsatta för sexuella övergrepp.

”Jag tror att det är just en person som Gita som kommer att göra att fler kvinnor vågar berätta om övergreppen de har utsatts för, vilket är SÅ viktigt. Jag är säker på att hon på ett fantastiskt sätt bidrar till att förändra samhällets syn på övergrepp”, skriver Margaux Dietz.

Delade ut pris på Svenska hjältar-galan

Hon har själv suttit i juryn som bestämde vart priset skulle gå.

Vid utdelningen berättar hon att hon inte vågade berätta om vad som hänt och anklagade sig själv.

– Jag lade all skam och skuld på mig själv, säger hon.

Hon menar att det nu har gått så lång tid sedan det hände och att hon har blivit säkrare på sig själv och kunnat bearbeta det.

”Jag tror det finns så många som är rädda för att inte bli trodda. Det finns en kultur där vi ifrågasätter offret på ett sätt som jag tror gör offren rädda för att ens erkänna”, skriver hon.

Margaux Dietz aktuell med ”Hemliga beundrare”

Margaux Dietz är bland annat aktuell som ny programledare för ”Hemliga beundrare”, som hon tar över efter Malin Gramer, 41. 

– Det är helt otroligt. Något som jag har drömt om hela livet. Någonstans så tror jag att mitt youtubande har varit en plattform där jag får göra mitt eget programledande. Men också kul nu att få testa att få göra det på riktig tv, har hon tidigare sagt.

Margaux Dietz om nya jobbet: ”Något jag drömt om hela livet”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.