Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Schenkenberg talar ut om kvinnorna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Marcus Schenkenberg berättar om sin relation till Madonna, Pamela Anderson och våra svenska prinsessor.
Foto: Suvad Mrkonjic/Stella Picture/Getty Images/All over press

I New York äter han middag med prinsessan Madeleine - i Tokyo med Madonna.

Nu berättar Marcus Schenkenberg allt om karriären, världsstjärnorna och varför det egentligen tog slut med Pamela Anderson.

Och hur han en gång i tiden hyste heta känslor för kronprinsessan Victoria.

- Ja, jag var attraherad av henne, berättar han.

De senaste sju veckorna har han bott på hotell i centrala Stockholm för att kunna medverka i TV4:s "Let's dance".

Och han trivs på hotell, Marcus Schenkenberg, 43.

- Jag har en svit, det är som en liten lägenhet. Det är mitt inne i stan, jag har roomservice, frukost varje morgon, de städar rummet varje dag, så det är okej. Jag trivs bra.

Att flänga runt i världen är vardag sedan drygt 20 år tillbaka - men att han skulle känna sig rotlös tillbakavisar han.

- Jag är så van vid det. Men jag vill ha barn och familj i framtiden. Å andra sidan är det skönt att ha den här friheten. Som nu, åka i väg hit, jobba några månader. Det är okej - för nu, säger han.

När han i början av 2000-talet flyttade ihop med skådespelaren Pamela Anderson fick han pröva på livet som extrapappa åt hennes två söner.

- Jag funderar ibland på om vi hade haft ett barn, då hade det varit elva år nu. Och det hade nog varit ett fint litet barn, men jag kände att det inte skulle hålla för evigt. Hon kom ju med en del bagage, säger han.

- Hon har en sextape, som vem som helst kan se på nätet. Det kändes svårt. Hade jag gift mig med henne och tänkt att vem som helst kan se ens fru ha sex med hennes exmake, det är ett tufft piller att svälja.

Bor i New York

Beslutet att bryta upp var gemensamt, berättar Marcus. Men kärleken var ögonblicklig när de träffades på World Music Awards i Monte Carlo, där båda var presentatörer.

- Efter själva showen var det partaj. Vi pratade och dansade. Vi bodde på samma hotell, hon hade rummet över mig. Vi åkte dit och barraboom-barabing - det var "instant connection", berättar han om deras första möte.

- Första kyssen var på diskot, och sen gick vi till hennes rum.

Marcus bor i New York - i den lägenhet som blev hans första köp efter den omtalade Calvin Klein-kampanj som 1991 blev hans stora genombrott.

Där har han sitt liv, och en stor bekantskapskrets. En av vännerna är prinsessan Madeleine.

- Vi har träffats och haft många middagar i New York, berättar han.

Om prinsessans pojkvän, Chris O'Neill säger Marcus:

- Han verkar trevlig.

Blev uppringd av Madonna

Men på 1990-talet var det en annan Bernadotte-prinsessa Marcus umgicks flitigt med.

- Jag lärde känna Victoria först, hon bodde ju i USA för längesedan. Vi hade gemensamma kompisar, var ute och käkade och kollade på New York Rangers. Så henne kände jag först, vi var ute och partade och hade jättekul, berättar Marcus.

- En gång var vi på disko och vi var de sista som var kvar. Hon och jag och hennes två Säpo-vakter. Vi stod och dansade tills det inte var någon kvar. Och, ja, det var väldigt kul. Man har inte super-privacy när det är två Säpo-vakter som inte kan lämna henne ur sikte. Men, ja, jag tyckte om henne.

Var du attraherad av henne?

- Ja, det var jag faktiskt.

Berättade du det för henne?

- Nej, det gjorde jag inte.

Att vara världens enda manliga supermodell har fördelar.

Världsstjärnornas dörrar står öppna - för några år sedan befann sig Marcus och superstjärnan Madonna, av en slump, på samma hotell i Tokyo.

- Jag la mitt set card i receptionen och skrev en hälsning på det. Sen ringde hon upp mig. "Hi Marcus it's Madonna". Vi träffades i sushibaren på hotellet. Hon var där med två dansare och modellen Tony Ward, som hon då dejtade, som jag också känner. Det var jättetrevligt, vi pratade, åt middag och tog en drink i baren.

- Hade inte Tony varit där så vet man aldrig vad som hade hänt. Jag var ju singel.

"Elton - speciell man"

En annan gång åt han lunch hemma hos Elton John i London.

- På matbordet hade han statyer av nakna män med fjong. Det var kul, en väldigt speciell och trevlig man, säger han.

Marcus är medveten om att karriären en dag kommer ta slut.

- Jag har haft en otrolig karriär, jag tror inte att det är någon modell, varken manlig eller kvinnlig, som haft en så lång karriär, säger han.

Kan det inte leda till att du bara bekräftat dig själv via ditt utseende då och inte har något kvar?

- Det är okej, då har jag bilderna kvar att falla tillbaka på.

Finns det någon man  i världen du skulle byta  utseende med?

- Det har jag aldrig tänkt på... Det skulle vara Bill Clinton i så fall, säger Marcus och skrattar.

FAKTA

Namn: Marcus Lodewijk Schenkenberg van Mierop

Ålder: 43

Bor: I New York. "Men nu kanske jag ska köpa ställe i Miami och Los Angeles också. Jag funderar även på att skaffa ett ställe här i Sverige."

Yrke: Supermodell. "Jag jobbar väl 100-150 dagar om året. Resten av tiden åker jag motorcykel, tränar och umgås med kompisar."

Älskar: Motorcyklar. "Jag har en i Los Angeles, en i New York, en i Tyskland och en i Sverige".

Tjänar: Mycket. "Nu har jag min underklädeslinje, smyckeslinje, två parfymer, hudkrämer, jag tjänar mer pengar nu än någonsin tidigare i min karriär. Men man vet aldrig, allt kan ta slut."

Aktuell: I TV4:s "Let's dance".

Om kronprinsessan Victoria: "Hon är väldigt normal för att vara kunglig. Hon är verkligen som en vanlig person, inte alls uppsnofsad utan supertrevlig, pratar med alla."

Om Pamela Anderson: "Hon ville sluta med p-piller och gifta sig. Men jag var tveksam. Och då kände vi att det inte var någon idé att fortsätta. Det var ett ganska gemensamt beslut."

Om prinsessan Madeleine: "När hon fyllde år senast så gav jag min bok till henne i födelsedagspresent."

Om Madonna: "Mitt ex ringde upp mig och frågade: Fan Marcus, har du legat med Madonna? De sa inför alla att ni legat i Tokyo, och Madonna sa ingenting."


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.