Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Oscarssons kärleks- avslöjande i ”På spåret”

Detaljerna om första dejten: ”Är fortfarande tillsammans”
Det var två helt nya lag som ställdes mot varandra när SVT:s långkörare ”På spåret” var tillbaka. I den ena buren satt Jason Diakete och Marcus Samuelsson.
Foto: SVT.
I den andra buren satt Carina Bergfeldt och Marcus Oskarsson.
Foto: SVT.
”Jag var faktiskt på en väldigt lyckad dejt på den här filmen”, säger han.
Foto: SVT.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Marcus Oscarsson är kär och lycklig. 

I fredagens ”På spåret” avslöjar han att den första dejten skedde på en biograf, där han såg Oscarvinnaren ”Parasit” under 2020.

– Vi är fortfarande tillsammans, så jag hade mer fokus på något annat än själva filmen, säger han i programmet.

Det var två helt nya lag som ställdes mot varandra när SVT:s långkörare ”På spåret” var tillbaka. Carina Bergfeldt och Marcus Oskarsson bildade lag och de ställdes mot Jason Diakete och Marcus Samuelsson i ett rafflande premiäravsnitt. 

Och det blev spännande direkt. Detta efter att debutanterna Jason Diakete och Marcus Samuelsson prickat rätt redan på 8-poängsfrågan vid den första resan. 

När det var dags för det andra resemålet laddade båda lagen för att dra i nödbromsen. 

Men denna gång var Carina Bergfeldt och Marcus Oskarsson först att dra i snöret. Laget gissade på den Sydkoreanska huvudstaden Seoul på 8-poängsfrågan, och hade rätt. 

”Lyckad dejt på den här filmen”

Efter resemålet var det dags för de sedvanliga frågefilmerna. I den andra frågefilmen från Seoul efterfrågades namnet på den Oscarsvinnande och hyllade Sydkoreanska filmen, Parasit. 

En film som Marcus Oskarsson håller kär av flera anledningar, avslöjade han i buren.

– Den är jättebra den här filmen, säger han.

– Jag var faktiskt på en väldigt lyckad dejt på den här filmen.

Varpå programledaren Kristian Luuk bryter in:

– Oj! Berätta!

– Vi är fortfarande tillsammans, så jag hade mer fokus på något annat än själva filmen. Men filmen var också väldigt bra, men mycket läskig på slutet. Väldigt mycket blod på slutet, säger Markus Oskarsson.

Storvinst i debuten

Men något svar som är korrekt lyckas varken Oskarsson eller Carina Bergfeldt få fram.

I stället får de se Jason Diaketé och Markus Samuelsson leverera domaren Fredrik Lindström det rätta svaret: ”Parasit”.

Och lite så såg det ut genom programmet. Carina Bergfeldt och Marcus Oskarsson fick inte direkt någon mjukstart i ”På spåret”-debuten.

När röken skingrats och alla poäng räknats, stod Jason Diakete och Marcus Samuelsson som segrare. De vann överlägset med 35 poäng mot Carina Bergfeldt och Marcus Oskarssons 18 poäng. Något som följdes av ett glädjevrål från den vinnande buren. 

Verkliga relationen mellan Berg och Luuk

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.