Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Birro och Jonna skiljer sig

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nu går paret skilda vägar.
Foto: Robert Eklund
Foto: Jens L'Estrade

Marcus Birro och Jonna Vanhatalo skiljer sig.

Nu skriver författaren en skilsmässohyllning i tidningen Mama.

– Alla vet ju de jobbiga delarna, hur hemskt det kan vara. Men det finns något att komma ut ur också, säger han.

Författaren och tv-profilen Marcus Birro och hustrun Jonna Vanhatalo berättade att de valt att separera i oktober förra året. Paret flyttade isär, med hopp om en återförening.

Men nu skiljer de sig. I nya numret av tidningen Mama, skriver Birro själv om skilsmässan - i en lång hyllning till Jonna.

"Jonna reste mig från en nerdekad till en framgångsrik författare, en god äkta man och en relativt närvarande pappa. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag hjälpte henne med någonting jag också. Nu när vi ska skiljas gråter jag ofta", skriver Birro i tidningen.

Han fortsätter:

"En skilsmässa är inget nederlag. Låt inte moralisterna (en skara jag själv tillhört) få dig att tro det. En skilsmässa är ingen katastrof eller ödeläggelse. En skilsmässa är en våg av liv mot dina stränder. Det finns inget före, under och efter kärleken. Det finns bara kärlek och den dör aldrig, den ändrar form, den sköljer igenom oss."


LÄS MER: Marcus Birro separerar


Birro ville med texten, som löper över tre sidor med minnen från äktenskapet och kärleksförklaringar, ge en annan sida av skilsmässan.

Mama nummer 6 som kommer i butik 12 maj.

– Det kändes bra, jag skrev väldigt långt och poetiskt medvetet. Jonna, som det handlar om, har fått vara med och bestämma och läsa, säger han och fortsätter:

– Jag skulle kunna säga väldigt mycket jobbiga saker som inte är lika trevliga. Men tanken var att väldigt många lever med detta, men det finns något att komma ut ur. Alla vet ju de jobbiga delarna, hur hemskt det kan vara. Väldigt många skäms också, känner att det är ett misslyckande. Det tycker jag själv också, men det behöver inte betyda att det är ett nederlag, säger Birro.

Jonna bekräftar via sms att hon läst igenom Birros text i Mama. En ansökan om äktenskapsskillnad inkom i dag.

Hela intervjun finns att läsa i Mama nummer 6 som kommer i butik 12 maj.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.