Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Manusförfattaren Hans Ingemansson har dött

Hans Ingemansson blev 54 år gammal.Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hans var bland annat med och regisserade avsnitt av ”Solsidan” och har skrivit manus till ”Bonusfamiljen” och ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Från vänster: Hannes Holm, Hans Ingemansson, Felix Herngren och Måns Herngren 2006.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Manusförfattaren och komikern Hans Ingemansson har dött, bekräftar anhöriga för Aftonbladet.

Han blev 54 år.

Ingemansson har bland annat regisserat avsnitt av ”Solsidan” och skrivit manus till ”Bonusfamiljen” och ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Nu hyllas han av Felix Herngren.

Musikern, komikern, regissören och manusförfattaren Hans Ingemansson har dött, 54 år gammal.

Det bekräftar anhöriga för Aftonbladet.

Hans Ingemansson växte upp i småländska Älmhult och upptäckte tidigt att han ville regissera, står det att läsa i hans beskrivning på produktionsbolaget FLX, som drivs av Felix Herngren.

I beskrivningen hyllas Ingemansson bland annat för sin förmåga att regissera skådespelare.

Hans Ingemansson spelade i bandet ”The Creeps” på 90-talet och började därefter skriva sketcher till just Felix Herngren. Han har också stått på scen som ståuppkomiker, bland annat på institutionen Norra Brunn.

Succéserier och storfilmer

På senare år har Hans Ingemansson regisserat flera avsnitt av ”Solsidan” på TV4 och skrivit manus till ”Bonusfamiljen”.

Han skrev även manus till filmer, som succéerna ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” och ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”.

Instagram hyllas Hans Ingemansson av Felix Herngren, som har arbetat mycket med Hans Ingemansson genom åren:

”Min käre, finaste Hasse. Så mycket hade aldrig blivit roligt om inte du varit med. 'Don’t go away' som du sjöng i det första jag nånsin regisserade, och nu är det det enda som ekar i min skalle”.

https://www.instagram.com/p/B2h1CypCQMr/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.