Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mansfria festivalen blir av nästa sommar

Emma Knyckare startar festival utan män.
Foto: KITTY LINGMERTH
Foto: KITTY LINGMERTH
Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN

Efter sexbrotten på Bråvalla ville Emma Knyckare starta en festival utan män.

Nu bekräftar komikern att det blir en mansfri festival 2018.

"Det känns fantastiskt att vi nu gör verklighet av det här!", skriver hon.

Komikern Emma Knyckare, 30, försökte i juli starta en musikfestival helt utan män – både på scenerna och i publiken. Bakgrunden till initiativet var det sexuella våldet på Bråvallafestivalen i Norrköping, som slutade i 22 misstänkta ofredanden och fyra misstänkta våldtäkter.

"Vad tror ni om att vi styr upp en asfet festival dit bara icke män är välkomna som vi kör tills ALLA män har lärt sig hur en beter sig”, skrev Emma Knyckare då i ett inlägg på Twitter.


LÄS MER: Emma Knyckare vill starta festival – där män är portade 


Gensvaret var enormt och nu bekräftar Emma Knyckare att det blir en mansfri festival nästa sommar. Festivalen kommer att heta Statement Festival och målet är "att lägga ned", berättar hon i ett pressmeddelande.

"Strävar efter att lägga ned"

"Det känns fantastiskt att vi nu gör verklighet av det här! Att en enkel tweet lett till detta mäktiga engagemang från så väl projektgruppen som alla som stöttat oss i sociala medier är överväldigande. Men målet är ändå att Statement Festival inte ska fylla någon funktion i framtiden så vi är festivalen som strävar efter att lägga ned", skriver Emma Knyckare.

Ännu har inga datum presenterats för Statement Festival – men artisterna Linnea Henriksson, Julia Frej och Cleo har alla tackat ja till att spela på festivalen.


LÄS MER: Experten: Mansfria festivalen är olaglig 


Emma Knyckare berättade i juli att festivalen inte har som syfte att "starta ett krig" mellan könen – och att den kanske släpper in män i framtiden "om de slutar våldta".

– Jag tänker inte riktigt så, jag tänker mer att det ska finnas en plats dit halva befolkningen kan gå och känna sig trygga. Att det ska vara mer en peppig grej än att starta ett krig, sa Emma Knyckare till SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.