Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Måns Zelmerlöws uppbrott med Marie Serneholt – ärliga orden

Madonna och Michael Jackson sågs dejta flera gånger, Molly Sandén och Eric Saade gick skilda vägar. 

Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw var kändis-Sveriges hetaste par – men det höll inte. 

– Hon är fortfarande min närmaste och bästa vän men det är så att gnistan inte finns kvar, sa Zelmerlöw när det tog slut. 

Här är kändisparen vi minns. 

Eric Saade & Molly Sandén 

Eric Saade och Molly Sandén var tidigare ett par.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Det var i januari 2012 som Molly Sandén, 26, och Eric Saade, 28, berättade att de hade gjort slut. Paret, som var tillsammans i fem år och även bodde ihop under en period, gick åt varsitt håll.

– Nu i efterhand var det typ det bästa som kunde hända mig. Jag fick bygga en helt ny grund att stå på. Man hade inte de trygga famnarna att gå tillbaka till, så då fick jag lära mig mycket om mig själv och ta nya viktiga beslut som varit bra för mig, sa artisten 2015 i podcasten ”Julia Frej unplugged”. 

Eric Saade släppte albumet ”Forgive me” sommaren 2013 och då berättade han att mycket av materialet handlade om uppbrottet från Molly Sandén. 

– Stora delar av plattan handlar om mitt gamla, dåvarande förhållande, hur det är när man bryter upp. Det var inte lätt, vi hade hela Sveriges ögon på oss och var unga, sa han då till Expressen. 

Pamela Anderson & Marcus Schenkenberg

Pamela Anderson och Marcus Schenkenberg delar en kyss 2000.
Foto: LAURA RAUCH / AP

Ett förhållande som kanske inte är lika lätt att komma ihåg var det mellan ”Baywatch”-stjärnan Pamela Anderson, 51, och svenska supermodellen Marcus Schenkenberg, 50. De blev tillsammans år 2000 och förhållandet höll i ungefär ett år. 

– Hon tyckte inte att jag var seriöst. Hon ville ha ett till barn. Hon hade två pojkar, ville ha en flicka och tyckte att jag skulle sälja lägenheten. Men jag visste inte om det skulle hålla resten av livet. Jag älskar barn, men hennes barn var typ 4 och 5 och att då få ett spädbarn... Små barn är ett 24 timmars jobb! Jag ville hellre starta från scratch med nån, har supermodellen tidigare berättar om uppbrottet. 

Lena Philipsson & Martin Björk 

Martin Björk och Lena Philipsson.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Martin Björk, 47, och Lena Philipsson, 53, var tillsammans i fyra år – 2008 gick paret skilda vägar. För Hänt berättade Björk varför paret inte höll ihop. 

– För det jag var inne på, man är ett i skede i livet när man inte får ihop det på det sättet man har tänkt sig. Och en person har en vision av hur man vill ha det och en annan har en annan. Vi fick bara inte ihop det, sa han 2018. 

Carola Häggkvist & Runar Sörgard 

Carola Häggkvist och Runar Söögard.
Foto: LARS NYBERG
Carola Häggkvist och Runar Söögard.

Carola Häggkvist, 52, och Runar Söögard, 51, hade ett stormigt förhållande som skapade många rubriker. Paret gifte sig 1990 och gick skilda vägar år 2000. 

2009 talade Runar Sögaard ut om den svåra skilsmässan för första gången. 

– Skilsmässa var ett ord som inte fanns i min värld. Sen hände saker och ting som gjorde att jag inte hade något val, sa han i "Berg flyttar in". 

Enligt honom ville han inte skilja sig, utan det var Carolas beslut. Från början var det tänkt att de skulle ta en paus i förhållandet – men Carola dök upp i direktsändning i "Melodifestivalen" med texten "ledig" som blinkade på tröjan. 

Madonna & Michael Jackson

Madonna och Michael Jackson.
Foto: Ap / AP1991

De två legendariska världsstjärnorna Michael Jackson och Madonna, 60, skapade stora rubriker när de dök upp tillsammans på Oscarsgalan 1991. Strax därefter sågs de tillsammans på en restaurangdejt i Los Angeles. 

Madonna öppnade nyligen upp om stjärnornas hångel i ”Carpool karaoke” med James Corden, 40. Hon berättade då att det var hon som tog första steget eftersom att Jackson var blyg. 

– Jag fick honom att slappna av med ett glas Chardonnay och det fungerade fantastiskt, sa hon då i inslaget. 

Måns Zelmerlöw & Marie Serneholt

Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt.
Foto: SVEN LINDWALL
Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

När Måns Zelmerlöw, 32, och Marie Serneholt, 35, blev tillsammans under våren 2008 pratades det om det perfekta paret.

Två av Sveriges hetaste singlar, båda framgångsrika artister, hade funnit varandra. Marie ledde då bland annat Melodifestivalen och Måns var ansiktet utåt för "Allsång på Skansen". 

Paret stöttade varandra och efter Måns premiär på Skansen mötte Marie honom med mängder av kyssar bakom scenen efter sändningen. Men under ett par veckor syntes inte Serneholt till. 2011 kom beskedet. 

– Jag vill att ni ska veta att jag och Marie inte längre är ett par. Hon är fortfarande min närmaste och bästa vän men det är så att gnistan inte finns kvar, sa han då till Expressen. 

Paret berättade att det var ett gemensamt beslut och att de båda hade gått igenom en väldigt tuff tid. 

– Åren vi har haft tillsammans har varit de finaste i mitt liv och vi kommer att fortsätta vara vänner, sa Marie Serneholt. 

Efterföljande period var tuff för Måns Zelmerlöw. Samtidigt som han gick igenom hjärtesorg behövde han leverera på scenen under "Allsång på Skansen". 

– Det var jättejobbigt. Det kändes som att folk analyserade varenda litet ord jag sa och tänkte att ”han är inte lika glad längre”. Det parerade jag genom att försöka le ännu mer och det blev bara fånigt, sa han i ett avsnitt av ”Bergs bärbara talkshow”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.