Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Måns Zelmerlöws rörande farväl i natt

Måns Zelmerlöw tackade för sig efter tre år som programledare för "Allsång på Skansen". Sen blev det efterfest.Foto: Stefan Söderström/Emma Johansson

Efter chockbeskedet - sent i natt festade Måns Zelmerlöw med vännerna i produktionen.

En märkbart rörd Zelmerlöw hyllades på efterfesten och han höll själv ett känslofyllt avskedstal.

- I kväll var det nästan att jag fällde en tår. Det här har varit toppen, men jag känner inte pirret i magen längre och saknar artisteriet, säger Måns Zelmerlöw, som hade med fickvännen Azra Osmancevic som stöd.

DELAR AV MÅNS TACKTAL PÅ EFTERFESTEN

Måns Zelmerlöw chockade Allsångsfantasterna - han lämnar jobbet som programledare. Senare begav sig Måns till Sollidens restaurang för middag och där hölls flera tacktal.
''Jag är inte helt säker på att alla vet att det här var min sista säsong.
''Ska vi för att lätta upp det litet så sjunger vi tillsammans: 'Det blir bättre och bättre dag för dag'.

Måns Zelmerlöws höjdpunkter från skansen:

1) "Programmet med Håkan Hellström. Det var 26 000 personer på plats och det kändes som att Skansen skälvde. Stämningen var elektrisk."

2) "Det var väldigt härligt när vi hyllade "Lill Babs". Publiken var laddad - och det är ju de som gör det."

3) "Jag hade mitt första riktiga regnprogram för två veckor sedan och det blev också speciellt, som att jag och publiken fick kämpa ihop. Ett fint program det också."

Måns tråkigaste:

"Under program två och tre kunde jag känna att vi hade lite väl många artister och blev lätt lite stressigt. Vi kom fram till att det blev rätt snopet när en artist bara fick en fråga och vi var tvungna att gå vidare. Det åtgärdade vi så fort vi kom fram till det - och det tycker jag att vi gjorde väldigt bra."

Det har spekulerats länge. Nu är det ett faktum.

Måns Zelmerlöw lämnar "Allsång på Skansen". Under sändningen gav Zelmerlöw flera hintar till publiken om vad som var på gång, men när kamerorna slocknat kom det definitiva beskedet.

- Det här var min sista allsång för nu. Det var nästan så jag fällde en tår, jag blev otroligt rörd under kvällen. Men det handlar om jag saknar musiken, artisteriet och att turnera, säger Måns.

Ett jobbigt beslut

Den folkkäre programledaren, som charmat publiken i tre år från Sollidens scen, berättar att beslutet varit jobbigt att ta.

- Pirret som fanns i magen under den första och andra säsongen finns inte där på samma sätt. Det jobbigaste med beslutet är att lämna den familj vi är här på Skansen.

Zelmerlöw berättar att han tog beslutet tidigare i sommar, men valde att berätta för programmets redaktion så sent som förra veckan.

- Jag har hintat om det en del under sommaren. Men valde att berätta för redaktionen förra veckan, säger Zelmerlöw.

Han berättar att det som gjort ondast med att ta beslutet är all positiv respons han fått.

- Men det handlar bara om mina egna vägval. Jag har gjort det här i tre år och känner att jag är för ung för att göra det i ytterligare sju, säger Zelmerlöw.

På plats fanns Måns Zelmerlöw flickvän Azra Osmancevic som stöd.

- Det är kul att hon är här, säger Zelmerlöw.

Mathias Engstrand, nöjeschef på SVT, berättar att de har varit förberedda på att detta var Måns sista program.

Under sommaren har man fört samtal med Måns om att han vill sluta med Allsången.

- Vi har haft samtal om det och vi har absolut respekt för hans beslut. Han har känt att han vill gå mot sin artistsida, och han har gjort ett fullständigt fantastiskt jobb. Det är tråkigt i sig i för sig, säger Engstrand.

Har ni någon tanke på vem som ska ta över?

- Det har vi inte hunnit med än, men det får vi ta tag i och börja fundera på. Det är ändå ett antal månader bort. Vi får sätta oss och fundera ut vad vi ska göra.

Efterfest med flickvännen

Efter programmets slut umgicks Måns Zelmerlöw och flickvännen Azra Osmancevic i en av logerna på Skansen. De begav sig sedan till Sollidens restaurang för den traditionsenliga middagen. Måns Zelmerlöw och Azra valde att gå dit var för sig. På efterfesten hölls en mängd tacktal, bland annat kunde man höra:

- Det kommer bli tomt här utan dig Måns.

Måns Zelmerlöw höll även han ett känslofyllt tacktal. Enligt personer på plats var han mycket rörd när han sa:

- Jag är inte helt säker på att alla vet att det här var min sista säsong. Ska vi för att lätta upp det litet så sjunger vi tillsammans: "Det blir bättre och bättre dag för dag".

Efteråt fick han en stor kram och festen fortsatte långt in på natten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.