Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Måns Zelmerlöws dramatiska inspelning

Foto: All Over Press
Foto: Olle Sporrong
Foto: Sven Lindwall

WIEN. Måns Zelmerlöws filminspelning inför Eurovision Song Contest höll på att sluta i en katastrof

Instängd i en rymddräkt höll luften på att ta slut för artisten.

– Efter 30 sekunder börjar jag känna att herregud, nu kan jag inte andas längre, säger han till SVT.se.

Som alltid i Eurovision Song Contest presenteras artisterna som tävlar med ett så kallat vykort innan deras scenframträdande. När Sverige var värdland för tävlingen 2013 åkte man med inspelningsteam till alla artisters hemländer, men i år har artisterna fått åka till Österrike för att spela in filmen. Maltas representant fick hoppa fallskärm och Italiens sångare fick spela rullstolsbasket. Måns Zelmerlöw, som på torsdagskvällen tävlar i den andra semifinalen med "Heroes", fick åka till en isgrotta utanför Salzburg där  de testar de faktiska dräkterna för en rymdfärd till Mars, skriver man på Melodifestivalens sajt på svt.se


LÄS MER: Kvinnorna som stöttar Måns


Något som inte var oproblematiskt för Måns som lider av lättare klaustrofobi. Och först när han hade fått på sig dräkten fick han veta att luften inne i dräkten tar slut efter 40 sekunder när glasvisiret väl är på, eftersom den inte var inkopplad i någon syrgaskälla.

– De sätter på mig masken för första gången och jag som har lite klaustrofobi har halvt panik, men jag tänker att jag ska vara cool. Alla scener inspelade i 40-sekunderstagningar gick bra, fram till en scen där jag halvspringer och luften tar slut mycket fortare. Efter 30 sekunder börjar jag känna att herregud, nu kan jag inte andas längre, säger han till sajten.

Han försökte desperat påkalla deras uppmärksamhet för att få av sig masken.

– Jag försöker signalera till dem att hjälpa mig av med masken. Jag var rätt förbannad när de fick av den, haha. Jag hade sagt till dem innan att det är bättre att ni drar av den för tidigt än att jag inte kan andas, för det är ingen rolig känsla, men jag muttrade mest för mig själv, säger Måns Zelmerlöw.

Han beskriver tiden då han inte kunde andas.

– Dels så har du en glasmask som immar igen totalt att du knappt ser ut och dels känner du att luften inte längre kommer ner till magen utan att den stannar uppe i halsen. Det går över i någon slags halvpanik, och jag var tvungen att stänga ögonen och hålla på luften. När de väl kom fram till mig tog det ytterligare några sekunder att få av den, så det var lite jobbigt.

Vykortet, som ändå blev färdiginspelat, visas alltså före Måns ställer sig på scenen i torsdagens semifinal.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.