Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Måns Zelmerlöw stoppas – efter orden om drottningen

Måns Zelmerlöw leder under onsdagen den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest. Foto: /IBL / /IBL
Inför programmet har flera av svenskens skämt om kungahuset stoppats av BBC. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Måns Zelmerlöw, 31, har redan vunnit den svenska Melodifestivalen och Eurovision Song Contest – och varit programledare för båda. Foto: SVEN LINDWALL

BRIGHTON. Måns Zelmerlöw leder under onsdagen den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest. 

Inför programmet har flera av svenskens skämt om kungahuset stoppats av BBC. 

– Man får inte skämta om det hursomhelst, säger han. 

Måns Zelmerlöw, 31, har redan vunnit den svenska Melodifestivalen och Eurovision Song Contest – och varit programledare för båda. Under onsdagen utökar han sin meritlista i Eurovision-sammanhang ytterligare. När brittiska BBC avgör vilket bidrag som skickas till Lissabon i maj är Måns Zelmerlöw en av två programledare som leder sändningen från Brighton Dome. 

Diskussionerna med BBC inleddes redan i samband med Eurovision Song Contest i Kiev förra året och sedan kom ett officiellt jobberbjudande från Storbritannien. 

– Det var inget snack, det känns som att jag vill jobba mer här och bygga upp en karriär här också, säger Måns Zelmerlöw när han träffar Expressen efter repetitionerna. 

Storbritannien har ju inte varit så framgångsrika tidigare. Hur vågar du förknippas med det här?

– Jag drömmer om att vara en del av detta ett tag framöver och försöka hjälpa till att utveckla tävlingen till att bli mer åt Melodifestivalen-hållet. I Sverige talas det ju konstant om Melodifestivalen och det tror jag kan ske här också. De behöver bara en bra placering, säger han.  

LÄS MER: Så ska Zelmerlöw rädda den brittiska schlagern

 

Trots att ett av världens största tv-bolag står bakom programmet är produktionen betydligt mindre än i Sverige och Måns Zelmerlöw säger att han – trots sin kändisstatus i Eurovision-kretsar – inte ställt några särskilda krav inför jobbet. 

– Det är ju min första BBC-produktion så jag har lagt ribban lågt. Jag föreslog ödmjukt att Edward af Sillén skulle skriva manus och det var de med på direkt. De älskade ju Eurovision som vi gjorde. Men det är absolut ingen lyx att göra det här programmet. Man märker att det inte finns en jättebudget, men det är det jag hoppas kan förändras, säger han.

Måns Zelmerlöws nya karriär i England - men satsar på musiken

Han leder programmet tillsammans med den brittiske tv-personligheten, skådespelaren och komikern Mel Giedroyc. 

– Vi fungerar fantastiskt bra ihop. Vår humor är väldigt lik den engelska, vi är väldigt sarkastiska och ironiska. 

Men de är lite mer pryda här, har du fått stryka något?

– Några kungahusskämt har rykt. Kungahuset är väldigt heligt i England, man får inte skämta om det hursomhelst.

 

LÄS MER: Måns Zelmerlöws nya miljonkrav

 

Sedan förra året är Måns Zelmerlöw bosatt i Storbritannien, även om han fortfarande arbetar mycket i Sverige och andra länder. I England finns också fästmön Ciara Janson, 30, som han väntar barn med i sommar. Programledarjobbet för BBC hoppas han nu kan leda till en ny brittisk tv-karriär. 

– Jag har ett öppet sinne för vad som kan hända. Jag släpper en ny singel snart, med den absolut coolaste videon jag har gjort. Jag hoppas den kommer få fäste i England också, säger han och fortsätter: 

– Musik kommer alltid vara prio ett. Men kan jag skapa en programledarkarriär vid sidan av här så gör det mig inte någonting. 

Vad missar svenska tittare som inte ser det här då?

– Några riktigt bra låtar, ett nummer som jag och förra årets vinnare Lucy gör ihop och så missar de leveransen av ett väldigt bra manus. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!