Så ska Zelmerlöw rädda den brittiska schlagern

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: OLLE SPORRONG

Måns Zelmerlöw ska leda Melodifestivalen – i Storbritannien. 

Artisten har värvats av BBC för att leda landets motsvarighet till musiktävlingen, rapporterar Aftonbladet. 

– Jag tror inte att att någon tycker att det är fel om jag hjälper England lite på traven, säger Måns Zelmerlöw till tidningen. 

Måns Zelmerlöw har värvats av BBC för att leda Storbritanniens motsvarighet till Melodifestivalen. 

– Jag tror att de gillade det som jag, Petra Mede gjorde och Edward skrev till Eurovision i Stockholm 2016. De sändningarna blev väldigt uppskattade i Storbritannien, säger Måns Zelmerlöw om erbjudandet.

När Aftonbladet frågar Måns om han övergett Sverige och Melodifestivalen nekar artisten. 

– Nej, det har jag absolut inte gjort. Men det har gått så bra för Melodifestivalen de senaste åren så jag tror inte att att någon tycker att det är fel om jag hjälper England lite på traven, svarar artisten som spår ett starkt år för Storbritannien, och hintar om att potentiella ESC-vinnare gömmer sig i den brittiska upplagan av Melodifestivalen.


LÄS MER: Måns Zelmerlöws nya uppoffring för kärleken


BBC satsar på Melodifestivalen

Storbritanniens resultat i Eurovision har varit dåliga de senaste åren. Den negativa trenden försöker nu BBC att rädda genom att satsa stort på den brittiska varianten av Melodifestivalen – ”Eurovision: You decide”. 


LÄS MER: Måns Zelmerlöws hemliga frieri till kärleken Ciara


Tillsammans med den brittiska programledaren och komikern Mel Giedroyc, 49, leder Måns Zelmerlöw programmet. Målet är att göra schlager lika populärt i Storbritannien som det är i Sverige i dag. 

– Det ska bli vansinnigt kul. Det finns så mycket utrymme för att göra ”You decide” större i det här landet där det finns typ 70 olika talangjakter på tv som det går hur bra som helst för, säger Måns Zelmerlöw.

”Eurovision: You decide” sänds den 7 februari på BBC2, från Brighton Dome - samma arena som Abba kammade hem segern med "Waterloo" 1974 i.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.