Måns Zelmerlöw klar för "Allsång" i sommar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
ÅTERVÄNDER. Måns Zelmerlöw besöker "Allsång på Skansen" i sommar.
Foto: Roger Vikström
Foto: Stefan Söderström
Foto: Roger Vikström

Måns återvänder till "Allsång på Skansen". 

Efter tre år som programledare dyker han i sommar upp som artist efter succén i Melodifestivalen erfar Expressen.

– Han är klar för programmet, säger en uppgiftslämnare. 

Den 10 juni presenterar SVT årets artister i "Allsång på Skansen". Men en rad artister är redan klara. Däribland Melodifestivalenvinnaren Måns Zelmerlöw, som om några veckor tävlar för Sverige i Eurovision Song Contest i Wien med sin "Heroes". 

– Han kommer att vara med. Han har en stor och omfattande sommarturné, så det har varit lite pussel att få ihop det, men han är klar för medverkan, säger Expressens källa. 


LÄS MER: Måns Zelmerlöw åker på sommarturné.


SVT vill dock inte uttala sig om några artister i dagsläget. 

– Allt är inte klart och jag kan inte uttala mig om artisterna förrän de presenteras på presskonferensen, säger Mathilda von Essen, pressansvarig för programmet. 

Inte heller på Måns skivbolag Warner Music vill man uttala sig. 

– Det kan jag inte kommentera, säger Camilla Bjering von Zweigbergk. 

Måns Zelmerlöw var programledare för allsången mellan 2011 och 2013, därefter tog Petra Marklund över stafettpinnen och hon gör i år sin andra sommar på Skansen. Medverkan i sommar blir Måns comeback i programmet, och första gången han är med som artist sedan 2009 då han medverkade i premiärprogrammet. 


LÄS MER: Efter plagiathoten - så blir nya streckgubben.


De senaste åren har det blivit tradition att den som vinner Melodifestivalen gästar allsångsprogrammet. Även den som vinner Eurovision Song Contest brukar vara en önskegäst. Om även det blir Måns återstår att se den 23 maj då finalen hålls i Wien. Dessförinnan är det semifinal, den 21 maj. 

Artistens tid inför och efter tävlingen är hektisk. Inför ska han hinna med både promotionarbete, repetitioner med den nya, omgjorda, streckgubben - och inte minst att göra klart sitt album. Han jobbar just nu för hårdtryck i studion för att den ska bli klar till ESC och har flera studiodagar inplanerade i sitt schema. Utöver den stora sommarturnén arrangerar han också en festival i Båstad i sommar. Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.