Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Måns Westfelt är död – blev 86 år gammal

Skådespelaren Måns Westfelt har gått bort.
Foto: Anders Ylander
Han blev 86 år gammal.
Foto: Roger Larsson

NÖJE. Måns Westfelt har avlidit.

Skådespelaren, som är känd från "Varuhuset" och "Sjätte dagen", har gått bort, skriver Dagens Nyheter.

Hans sista film blev "Rosor, kyssar och döden".

Måns Westfelt blev 86 år gammal.

Måns Westfelt var kanske mest känd för tv-tittarna för sina roller i tv-serier som "Sjätte dagen", "Varuhuset" och "Kenny Starfighter".

Han var känd för sin lågmälda stämma och gjorde därför ofta allvarliga och nedtonade roller som läkare eller präst.

Skådespelaren medverkade också i en lång rad filmer, som Hassel-filmen "Terrorns finger" (1989) och komedin "Cockpit" (2012), där han spelade mot Jonas Karlsson och Marie Robertson. Han gjorde en större filmroll som Nils Sture i filmen "Karin Månsdotter" från 1954.

Spelade mot Ola Rapace

Hans sista film blev "Rosor, kyssar och döden" som kom 2013. Filmen är baserad på Maria Langs deckare med samma namn och handlar om den fiktiva staden Skoga under 50-talet.

I filmen spelade han mot bland andra Ola Rapace, som bland annat varit med i bondfilmen "Skyfall" och Tuva Novotny, som medverkat i flera filmer av Maria Langs deckare. Hon är också känd från "Jalla Jalla".

Måns Westfelt var i många år verksam vid Göteborgs stadsteater, men också vid Dramaten och stadsteatrarna i Helsingborg och Stockholm.

Han har två barn, Johanna Westfelt och Petter Westfelt, som båda också har medverkat i filmer.

Gick vid Dramatens elevskola

Petter Westfelt har också medverkat i "Varuhuset", och serien "Tre kärlekar". Johanna Westfelt har medverkat i "Hem till byn" och "Polisen och pyromanen".

Skådespelaren har också varit gift med Dagmar Grefberg och Elsa Prawitz.

Måns Westfelt började spela teater under gymnasietiden vid Norra Latin, och antogs senare till Dramatens elevskola där han gick i början av 50-talet.

Måns Westfelt blev 86 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.