Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Måns utröstad ur "Idol"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Måns Zelmerlöw hade önskat att hamna bland de tre bästa.
Foto: PETTER NILSSON NILS

Flickjagarleendet hjälpte inte.

Måns Zelmerlöw är utröstad ur Idol".

- Jag trodde att jag skulle gå vidare. Jag hade velat bli topp tre, det var min dröm.

Kvällens tema var rock. Kontrasten mot förra veckans cocktailtema var total. Smokingarna hade bytts mot jeans och väst och cocktailklänningarna mot nitarmband och boots. Nytt för fredagens veckofinal var också att finalisterna presenterade två nummer var. Sist ut på scen av kvällens fem finalister var Måns som hade valt att framföra U2.s "Beautyful day". - Alldeles strålande i kväll, tyckte Daniel. - Ditt bästa framförande hittills, tyckte Daniel. Clabbe levererade som vanligt sin komplimang inlindad i en klurig metafor: - Du blev en igelkott som rullar in sig i vispgrädde, sade han och syftade på att Måns hade lyckats att kombinera sitt söta flickjagarleende med tuffare rockattityd. Kishtis engelska kommentar den här gången blev träffande: - When you´re good you´re good, but when you´re bad you´re even better.

"Ingen inlevelse"

 Hans andra uppträdande var lite mer tveksamt i juryns ögon: - Kishti och Daniel gav honom godkänt men Clabbe och Peter var kritiska: - Jag har verkligen ingenting emot dig, men vad jag faktiskt har någonting emot är låtar utan undertext. Det här var vackert och snyggt, men utan inlevelse, sade Peter. Efter att tittarnas röster var räknade visade det sig att de höll med Peter. Av de fem finalisterna var det Måns som den här gången lyckades sämst med att charma svenskarna i tv-sofforna. - Nu blir det gåsamiddag med familjen istället, sade en besviken idol efter beskedet. Till Expressen.se:s reporter avslöjar han att han inte hade väntat sig att åka ut. - Jag trodde att jag skulle gå vidare. Jag hade velat bli topp tre, det var min dröm. 

Tröstades av familjen

 Efter att tv-kamerorna hade slagits av var stämningen dämpad bland de övriga "Idol"-deltagarna. Måns blev överöst med kramar och familjen var framme för att trösta. Själv säger Måns att han är stolt över att kunna åka hem med huvudet högt. - Jag är stolt över att jag har fått visa så många sidor av mig själv. Självklart är det trist att inte vara den främsta, men jag hoppas att jag kommer få ebjudanden ändå.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.