Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Måns succé – till final
i ESC efter nervpärs

WIEN. Sverige är i final i Eurovision Song Contest.

Efter en vecka fylld av stress och en ansträngd röst gav Måns Zelmerlöw allt och knep en finalplats - samtidigt som han dolde nervpärsen.

– Det höll och nu är Sverige i final i Eurovision Song Contest. Så sjukt skönt! säger Måns.

Allt stod på spel när Måns Zelmerlöw ställde sig på scenen i Wiener Stadthalle strax efter 22 i kväll. Uppladdningen har varit skakig. Hans ansträngda röst har tvingat honom att ställa in planerade framträdanden och repen har varit fyllda av tekniska problem. Efter det viktiga juryrepet i onsdags kväll var den svenska delegationen så missnöjda med produktionen att de skickade ett brev med krav på vad som behövde ändras till semifinalen.

– Det låg bara på 80 procent, jag är inte alls nöjd, sa Christer Björkman sent i onsdags natt.LÄS MER: Björkmans kritik mot EBU.Men efter den sista repetitionen av alla på torsdagseftermiddagen var Måns mer än nöjd.

– Det känns bra, repet gick jättebra. Alla detaljer satt och jag drog ner lite på energi för att spara mig till i kväll och rösten höll. Nej, jag känner mig mycket, mycket nöjd.LÄS MER: Måns galna inspelning inför ESC.


Måns Zelmerlöw: "Sjukt lycklig


Och när det väl var dags att uppträda inför de miljontals tv-tittarna satt allt på plats. Måns levererade som aldrig förr och publikens jubel i arenan var stort.

Men det blev ändå en nervpärs att vänta på resultatet i green room.

– Det är först då man blir riktigt nervös. Även om man har oddsen med sig så vet man ju inte och det är alltid nervöst att sitta där och vänta på sin dom. Jag vet ju också att de kanske gärna sparar på att läsa upp favoriterna, så det har man ju varit lite nervös för, säger Måns.


LÄS MER: Måns svettmiss i semifinalen.


När hans namn väl lästes upp blev därför lättnaden stor och han jublade tillsammans med den svenska delegationen.

– Jag är så sjukt lycklig och stolt. Och lättad, säger Måns.

Han har burit på favoritskapet, och försökt dölja pressen.

– Så klart har det här favoritskapet gjort mig väldigt glad men också satt en press på mig som jag har försökt att inte visa utåt, säger Zelmerlöw.

Men efter beskedet släppte allt - och ett party med nära och kära drog i gång snabbt. Nu börjar nämligen uppladdningen igen, inför lördagens final. Där fortsätter favoritskapet.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.