Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Måns överenskommelse med Ciara efter bröllopet

Ciara Janson, nu mera Zelmerlöw, och Måns Zelmerlöw gifte sig i början av september.Foto: MATIJA HABLJAK/PIXSELL / SPA
Måns Zelmerlöw avslöjar nu att makarna planerar att flytta till Sverige – men exakt när är inte bestämt.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Artisten berättar hur han för att förbereda inför flytten har sett till att gemensamma sonen Albert lär sig både svenska och engelska. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
”Det är England som gäller nu. Men vi kommer att flytta tillbaka till Sverige någon gång, det är vi både överens om”, berättar Måns Zelmerlöw. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Måns Zelmerlöw har numera England som hemvist.

Men det är inte för evigt – nu berättar han om språkbeslutet för sonen Albert och var familjen ska bo framöver.

– Vi kommer att flytta tillbaka till Sverige, säger han.

För tre år sedan fann Måns Zelmerlöw, 33, kärleken och valde att lämna Sverige. I dag är han lyckligt nygift med brittiska Ciara Zelmerlöw, 32, och i fjol fick de sonen Albert tillsammans.

Men att bo i England när man samtidigt är en stjärna i Sverige är inte helt okomplicerat. Just nu är Måns Zelmelöw i färd med att lansera albumet ”Time” samtidigt som han ska turnera i Sverige i höst.

– Det kommer att bli lite flängande fram och tillbaka men så har ju vårt liv alltid varit, lite logistiskt kaos. Men jag tror att familjen kommer att följa med lite och så kommer jag att åka hem när jag kan. Vi kommer att hitta tid för varandra, säger han.

Senare i vinter ska Måns Zelmerlöw göra en julshow på Grand Hôtel i Stockholm.

– Då följer familjen med, då ska vi ha Stockholm som bas. Så det blir mycket Sverige i höst men det är vi både beredda på. Nu har jag varit mycket ledig så nu ska det jobbas, och det längtar jag efter, säger han.

Hoppas på mer jobb i Storbritannien

Förhoppningen är också att han framöver ska kunna jobba mer i Storbritannien – både som artist och som programledare, han har tidigare lett den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest under två år.

– BBC har varit extremt positiva efter de åren. Men nu har de ju lagt ner hela programmet till nästa år, vilket är lite tråkigt. Men å andra sidan har BBC visat så mycket intresse att jag hoppas och tror att det kommer att bli något annat där. Jag hoppas också att musiken ska ta fart där, för är det någon dröm jag så är det att göra en Englandsturné, säger Måns Zelmerlöw.

Så det är England som gäller boendemässigt?

– Det är England som gäller nu. Men vi kommer att flytta tillbaka till Sverige någon gång, det är vi både överens om.

För att förbereda familjen på den framtida flytten till Sverige är tanken att sonen Albert ska bli tvåspråkig.

– Jag pratar bara svenska med honom, så vi hoppas att det blir så. Och vi har redan märkt att han till exempel säger ”anka” till mig och ”duck” till mamma, säger Måns Zelmerlöw.

Huruvida familjen Zelmerlöw ska utökas med fler barn är ännu oklart.

– Det är först nu som vi har börjat få sova, så det är först nu man har börjat fundera på det. Men vi får se, det är inga beslut tagna och även om det skulle finnas beslut så vet man ändå inte om det går, säger Måns Zelmerlöw.

Måns Zelmerlöw gjorde Cypern succélåt i Eurovision

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.