KLART: Måns och Petra Mede ska programleda Eurovision i Sverige. Foto: Sven LindwallKLART: Måns och Petra Mede ska programleda Eurovision i Sverige. Foto: Sven Lindwall
KLART: Måns och Petra Mede ska programleda Eurovision i Sverige. Foto: Sven Lindwall
Foto: Rolf Klatt/Rex ShutterstockFoto: Rolf Klatt/Rex Shutterstock
 Foto: Rolf Klatt/Rex Shutterstock
Foto: Patrik C Österberg/All Over PreFoto: Patrik C Österberg/All Over Pre
 Foto: Patrik C Österberg/All Over Pre

Måns och Mede leder Eurovision i Sverige

Publicerad

Måns Zelmerlöw och Petra Mede leder Eurovision.

Programledarduon har nu skrivit på kontrakten med SVT och kommer på måndag presenteras vid en presskonferens i Globen.

– SVT är jättenöjda, Måns och Petra är verkligen perfekta för uppdraget, säger en uppgiftslämnare.

Måns Zelmerlöw och Petra Mede har länge pekats ut som SVT:s huvudspår i jakten på programledare för Eurovision Song Contest i Globen, i Stockholm, 2016.

Men först nu är det klart.

Programledarduon har skrivit på kontrakten med SVT, enligt en uppgiftslämnare till Expressen. Duon kommer att presenteras under en presskonferens på måndag. Den hålls i Globen.

– De har skrivit på. SVT är jättenöjda, Måns och Petra är verkligen perfekta för uppdraget, säger en uppgiftslämnare.

 

LÄS MER: SVT jagar Måns och Petra för Eurovision 2016

 

Måns Zelmerlöw och Petra Mede var också SVT:s drömnamn. Petra Mede är etablerad i Eurovisionvärlden, Hon ledde bland annat Eurovision Song Contest i Malmö 2013, efter Loreens seger i Baku, Azerbajdzjan.

Och tidigare i år hyllades Mede stort, efter att ha programlett ”Eurovision Song Contest's Greatest Hits” på brittiska BBC.

Måns Zelmerlöw tog i år hem Eurovision till Sverige, efter segern med "Heroes" i Wien, Österrike.

 

Petra Mede och Måns Zelmerlöw drömnamn för SVT

Redan tidigt in i processen med att rekrytera en programledare beslutade sig SVT för duon.

– Det är det här två namnen som SVT vill ha. Det är osäkert om det är påskrivet ännu, men det är det här scenariot som SVT arbetar utifrån, sa en uppgiftslämnare då.

 

LÄS MER: Petra Mede vägrar svara på Eurovision-frågan

 

Måns Zelmerlöw gick då ut och dementerade uppgifterna.

– Den dialogen har vi inte tagit upp ännu då de (SVT) fokuserat på staden och andra förberedelser. Och jag på min turné. Men givetvis vill jag medverka på något sätt, sa han då.

Petra Mede har tidigare vägrat svara på frågor om Eurovision.

- Jag hoppar alla frågor om Eurovision i dag, sa hon under en presskonferens i augusti.

Men nu står det alltså klart att Måns Zelmerlöw och Petra Mede leder Eurovisionfesten i Globen, som äger rum 9 - 14 maj.

På SVT vill man inte kommentera uppgifterna.

– Vi lämnar inga kommentarer innan måndagens presskonferens, säger Lili Assefa, pressansvarig för Eurovision.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag