Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Måns Möllers svar efter kritiken – pratat med Bianca Kronlöf

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Måns Möller.
Foto: ERIK SIMANDER
Bianca Kronlöf.
Foto: Instagram / Bianca Kronlöf

Bianca Kronlöf har riktat hård kritik mot komikerbranschen efter SVT:s dokumentär ”Persona non grata”. 

Måns Möller medverkade i dokumentären – och svarar nu i ett eget inlägg på Instagram. 

”Idag hade vi ett bra samtal och det kändes viktigt för mig eftersom det hon säger är sant och vi känner varandra” skriver komikern.

Komikern Måns Möller har fått utstå kritik efter sin medverkan i ”Persona non grata”, där Soran Ismail får ge sin bild av hur han har haft det efter metoo. Soran Ismail försvann från offentligheten efter att ha anklagats för övergrepp och våldtäkt hösten 2017. En förundersökning om våldtäkt inleddes, men lades ner i brist på bevis utan att den gick till åtal. 

Bianca Kronlöf har i en rad inlägg på Instagram kritiserat dokumentären och komikerbranschen. Hon skriver bland annat att hon tycker att samtalen mellan Soran Ismail och medverkande komikerkollegor fick henne att ”må illa”. En av de som medverkade var komikern Måns Möller, som nu berättar att han och Bianca Kronlöf pratat i telefon. 

Måns Möller svarar på Instagram

https://www.instagram.com/p/CNsz2jGpwVh/

”Till er som undrar, nu har jag snackat med Bianca Kronlöf. Hon är en cool katt. Jag gillar folk som kör raka puckar, hon gillar folk som står för något och inte duckar när vindarna blåser. Här är mitt svar! Bianca är modig som vågar lyfta den här frågan!

Idag hade vi ett bra samtal och det kändes viktigt för mig eftersom det hon säger är sant och vi känner varandra. Även jag hade ont i magen när jag såg den färdiga dokumentären och slutprodukten.

Det blev långt ifrån vad jag trodde och jag tar fullt ansvar för min medverkan. Jag håller helt med henne om den bild hon beskriver av vår bransch och det är ett mörker. Det här är något vi alla, inklusive jag själv, har ett ansvar för och måste förändra och något vi behöver göra tillsammans!”.  

Måns Möller har i en tidigare intervju berättat om sin medverkan i dokumentären:  

– Jag vill inte ta ställning, säger han. Jag vill inte vara med i något lag. Men jag vill inte heller vara någon som vänder ryggen till en vän som inte har någon annan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.