Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Måns Möller slår tillbaka efter kritiken: ”Ansvarig”

Laila Bagge, Måns Möller och Roger Nordin.
Agneta Sjödin är en av kändisarna som medverkar i ”Den stora hälsoresan”.Foto: LINUS HALLSENIUS / LINUS HALLSENIUS, Dplay pressbild
Måns Möller visar upp resultatet i ”Den stora hälsoresan”.Foto: Dplay
Agneta Sjödin visar upp resultatet i ”Den stora hälsoresan”.Foto: Dplay
Johan Rheborg kritiserar programmet ”Den stora hälsoresan”.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
1 / 7

Komikern Måns Möller har kritiserats mycket för sin stora utseendeförändring, som har kommit av hans medverkan i ”Den stora hälsoresan” – bland annat av skådespelaren Johan Rheborg.

Nu slår Möller tillbaka mot kritiken och det näthat han drabbats av från följare.

– Han tycker jag är oansvarig som har gått ner i vikt i tv, jag bidrar till vikthets. Jag tycker att jag är ansvarig som har tagit tag i min övervikt, säger han i ”Rix Morronzoo”.

Dplays tv-program om hälsokonceptet 16 weeks of hell, ”Den stora hälsoresan”, har minst sagt blivit omtalat, när sex kändisar genomgår det tuffa tränings- och kostprogrammet.

Först hoppade författaren Martina Haag av programmet, då hon tyckte att det var för stort fokus på kalorier och vikt. Hon ville hellre fokusera på träningen, och inte bli viktfixerad.

Deltagaren Måns Möller har också fått motta mycket kritik från sina följare, då hans utseende har förändrats mycket under den tuffa träningsperioden, och många tycker att han ser ohälsosam och sjuk ut.

Nu slår Måns Möller tillbaka mot all kritik om sitt utseende och sin hälsa, och menar att han gått ner i vikt på ett hälsosamt sätt med mycket träning.

– Den stora missuppfattningen är att det är ett bantningsprogram, men folk kanske inte fattar att vi tränar tre timmar om dagen, säger Måns Möller i ”Rix Morronzoo”, med Laila Bagge och Roger Nordin.

Måns Möller tycker att han varit ansvarsfull

Måns Möller berättar att han tog en bild på sig själv där han kände sig sliten, för att han ville ha lite pepp och positiva kommentarer – men i stället möttes han av påhopp på sitt utseende och hat.

– När du säger att du har gått ner och blivit hälsosam, det är inte det folk ser. Du såg ju hälsosam ut när du var lite rund, säger Laila Bagge.

”Solsidan”-skådespelaren Johan Rheborg har riktat kritik mot tv-programmet, som han tror bidrar till vikthets och främjar ätstörningar hos unga.

”Upplägget är ett toxin. Oansvarigt. Jag har sett deltagarnas nöjda bilder på Instagram och har blivit illa berörd”, skrev Johan Rheborg i ett inlägg på Instagram, samtidigt som han visade upp före- och efterbilderna på deltagarna Agneta Sjödin och Måns Möller.

Måns Möller tycker själv att han har varit ansvarsfull som är med i programmet, snarare än tvärtom.

– Då kommer från vänster en känd komikerkollega in i debatten, lägger upp den här bilden. Han tycker jag är oansvarig som har gått ner i vikt i tv, jag bidrar till vikthets. Jag tycker att jag är ansvarig som har tagit tag i min övervikt i coronatider, säger Möller.

Rheborgs svar till Måns Möller

Han utvecklar och berättar alla de hälsoförbättringar han fått av att träna så intensivt.

– Övervikt och fetma i kombination med för lite rörelse är vår tids stora folksjukdom. Jag har sänkt min vilopuls, sänkt mitt blodtryck, jag har kunnat bli av med de mediciner jag har ätit. Jag bränner mitt stresshormon kortisol när jag startar dagen med en powerwalk, sömnproblemen är borta, dopaminproduktionen kommer i gång och jag mår psykiskt bättre.

Johan Rheborg är av en annan åsikt och skriver i en kommentar: 

”Kunskapen om ätstörningar är väldigt låg. Måns svar är ett tydligt exempel på det”. 

Här visar Måns Möller sina tår: "Simhud mellan"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.