Måns Zelmerlöw: "Från början var jag nöjd men nu har jag hört att andra har mer."
Måns Zelmerlöw: "Från början var jag nöjd men nu har jag hört att andra har mer."

Måns: "Lönerna är orättvisa"

Publicerad
Uppdaterad
Stjärnorna i "Let's dance" får olika mycket betalt av TV4.
Nu går Peppe Eng, 57, och Måns Zelmerlöw, 19, till attack mot kanalen.
- Det är grymt orättvist, säger Måns.
Peppe Eng tycker löneskillnaderna är konstiga.
Kändisdansarna och proffsen har fått strikta order om att inte berätta vad de tjänar på "Let's dance". Orsaken är att de har olika mycket betalt. Ändå har nu siffrorna läckt ut - och vållat debatt mellan deltagarna. - Det snackas mycket om pengar, säger Peppe Eng. Han är kritisk till löneskillnaderna. - Jag har hört att det glunkas om att vi får mer betalt än proffsen. Det tycker jag är lattjo, det är lite konstigt. Och löneskillnaderna är också stora mellan kändisarna som tävlar. Måns Zelmerlöw får inte berätta vad han tjänar, men säger: - Från början var jag helt nöjd, men sedan har jag hört att andra får mer. Vad tycker du om det? - Man undrar ju lite, men de kanske har förhandlat bättre. Jag var ju en liten mes från "Idol" som redan ägdes av TV4. (skratt)

Favoriter sämst betalda

Enligt uppgift till Expressen hör juryns favoriter - Måns Zelmerlöw, Viktor Åkerblom Nilsson och Anna Book - paradoxalt nog till de sämst betalda. De tjänar enligt en uppgiftslämnare runt 8 000 kronor i veckan. Andra har enligt samma källa fått omkring 16 000 kronor. - Är det så tycker jag att det är grymt orättvist för alla gör samma jobb, säger Måns Zelmerlöw. Carolina Gynning uppges tjäna dubbelt så mycket som de lägst betalda. - Jag vet inte vad de andra tjänar. Men om man känner sig orättvist behandlad har man väl varit dålig på att förhandla, säger hon.

"Olika erfarenheter"

Karin Stjärne, TV4:s projektledare för "Let's dance", vill inte kommentera enskilda avtal. Men hon tycker att det är rätt att deltagarna får olika mycket betalt. - Alla har olika erfarenhet och är olika gamla. Det är individuella förhandlingar, som sköts av Mtv Mastiff, säger hon. Hon förnekar att deltagarna har munkavle. - Vi förbjuder ingen att prata om det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag