Måns Zelmerlöw har fått lämna sjukhuset. Foto: Olle Sporrong
Måns Zelmerlöw har fått lämna sjukhuset. Foto: Olle Sporrong

Måns hälsning på Twitter: "Mår bättre"

Publicerad

Måns Zelmerlöw vårdades på sjukhus i Malmö efter en resa i Afrika.

Nu har den folkkära artisten fått komma hem.

"Tack för alla fina hälsningar. Jag har fått komma hem från sjukhuset och mår bättre.", skriver Måns på sin Twitter på torsdagen.

Den 3 oktober reste Måns Zelmerlöw, 26, till bland annat Zambia, Botswana, Namibia och Syd­afrika tillsammans med sin familj: mamma, pappa och ­syster. En efterlängtad semesterresa efter allt hårt jobb med "Allsång på Skansen" och jobb med det kommande albumet.

I tisdags morse kom han och familjen hem till Sverige och kort därefter började Måns Zelmerlöw att må dåligt.

- Han blev sjuk på vägen hem verkar det som. Han har hög feber, är helt matt och har sprängande huvudvärk. De vet inte vad det är, säger hans manager Sandra Miller Kinge, som fick sjukbeskedet av Måns pappa Olle.

"Riktigt illa däran"

Efter det låg han isolerad på sjukhus i Malmö med dropp och läkarna tog prover och undersökte vad det var han hade drabbats av.

Var han sjuk redan när han reste hem från semestern?

- Jag vet inte det ännu. Han har bara orkat säga några ord till mig. Då sa han bara att det var lite bättre och att de inte visste vad det var, att han fortfarande hade hög feber. Och att han ligger med dropp isolerad på sjukhuset, berättade Sandra Miller Kinge för Expressen på onsdagen.

- Han vill bara komma hem, men det är skönt att vara där eftersom han är så pass dålig tycker han. Nu måste han få vila.

"Mår bättre"

På torsdagsförmiddagen kom det lugnande beskedet: Måns Zelmerlöw har fått lämna sjukhuset. På sin Twitter gjorde artisten sitt första inlägg sedan den 8 oktober

"Tack för alla fina hälsningar. Jag har fått komma hem från sjukhuset och mår bättre", skriver han på mikrobloggen.

Expressen har varit i kontakt med Måns föräldrar som inte vill kommentera sin sons tillstånd. Hans mamma Birgitta Sahlén säger dock:

- Det kommer att bli bra med Måns.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag