Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Måns hälsning på Twitter: "Mår bättre"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Måns Zelmerlöw har fått lämna sjukhuset.
Foto: Olle Sporrong

Måns Zelmerlöw vårdades på sjukhus i Malmö efter en resa i Afrika.

Nu har den folkkära artisten fått komma hem.

"Tack för alla fina hälsningar. Jag har fått komma hem från sjukhuset och mår bättre.", skriver Måns på sin Twitter på torsdagen.

Den 3 oktober reste Måns Zelmerlöw, 26, till bland annat Zambia, Botswana, Namibia och Syd­afrika tillsammans med sin familj: mamma, pappa och ­syster. En efterlängtad semesterresa efter allt hårt jobb med "Allsång på Skansen" och jobb med det kommande albumet.

I tisdags morse kom han och familjen hem till Sverige och kort därefter började Måns Zelmerlöw att må dåligt.

- Han blev sjuk på vägen hem verkar det som. Han har hög feber, är helt matt och har sprängande huvudvärk. De vet inte vad det är, säger hans manager Sandra Miller Kinge, som fick sjukbeskedet av Måns pappa Olle.

"Riktigt illa däran"

Efter det låg han isolerad på sjukhus i Malmö med dropp och läkarna tog prover och undersökte vad det var han hade drabbats av.

Var han sjuk redan när han reste hem från semestern?

- Jag vet inte det ännu. Han har bara orkat säga några ord till mig. Då sa han bara att det var lite bättre och att de inte visste vad det var, att han fortfarande hade hög feber. Och att han ligger med dropp isolerad på sjukhuset, berättade Sandra Miller Kinge för Expressen på onsdagen.

- Han vill bara komma hem, men det är skönt att vara där eftersom han är så pass dålig tycker han. Nu måste han få vila.

"Mår bättre"

På torsdagsförmiddagen kom det lugnande beskedet: Måns Zelmerlöw har fått lämna sjukhuset. På sin Twitter gjorde artisten sitt första inlägg sedan den 8 oktober

"Tack för alla fina hälsningar. Jag har fått komma hem från sjukhuset och mår bättre", skriver han på mikrobloggen.

Expressen har varit i kontakt med Måns föräldrar som inte vill kommentera sin sons tillstånd. Hans mamma Birgitta Sahlén säger dock:

- Det kommer att bli bra med Måns.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.