Leif Mannerström sågning knäckte de tävlande i "Sveriges mästerkock".Leif Mannerström sågning knäckte de tävlande i "Sveriges mästerkock".
Leif Mannerström sågning knäckte de tävlande i "Sveriges mästerkock".
Elin Fridolfsson brast ut i tårar efter Mannerströms hårda ord.Elin Fridolfsson brast ut i tårar efter Mannerströms hårda ord.
Elin Fridolfsson brast ut i tårar efter Mannerströms hårda ord.

Mannerströms sågning fick Elin att bryta ihop

Publicerad

Leif Mannerströms stenhårda sågningar i "Sveriges mästerkock" blev för mycket för de tävlande.

Här bryter Elin Fridolfsson ut i tårar mitt under tävlingen.

– Det gör ju att självförtroendet sjunker något fruktansvärt med en gång, säger hon.

Leif Mannerström var hård i kvällens avsnitt av "Sveriges mästerkock" i TV4. Sågningarna kom på löpande band, vilket fick deltagaren Elin Fridolfsson att bryta ihop.

Maten som de tävlande presenterade efter första utmaningen var både för sur och för starkt - ingenting övertygade domaren Leif Mannerström som tog saken i egna händer.

I elimineringstävlingen visade fiskexperten hur matlagning ska gå till - sedan bad han de andra imitera hans sätt i köket.

– Att ens vara i elimineringstävlingen betyder ju att du inte är lika bra som alla andra. Och det gör ju att självförtroendet sjunker något fruktansvärt med en gång, säger Elin Fridolfsson i programmet.

 

 

LÄS MER: Här lämnar hon i tårar efter juryns kupp

 

 

Tårarna i "Sveriges mästerkock"

De tävlande kämpade på för att på bästa sätt efterlikna Mannerströms paradrätt - men misslyckades. Elin Fridolfsson blev så stressad och ledsen av pressen att hon brast ut i tårar under tävlingen.

– Åh, gud vad besviken jag är och jag vet att de andras vart tusen gånger bättre, så att... Nej, jag kan inte gråta, sa hon och fortsatte:

– Det har gått skit hela dagen verkligen. Vad gör man...

 

 

LÄS MER: Stora äggmissen i "Sveriges mästerkock"

 

 

När det var dags att presentera rätten hade hon dock Leif Mannerström på sin sida. Han menar att hennes fiskrätt var god, medan den andra domaren Markus Aujalay klagade på konsistensen.

– Hur tror du att du kommer reagera om det är sista gången vi får smaka din mat här? frågade han Elin Fridolfsson i programmet.

– Det blir inte så bra, det blir ju jättetråkigt. Just nu känner jag att det får bära eller brista. Det betyder ju extremt mycket om jag får vara kvar eller inte. Jag hoppas verkligen att någon klantade sig mer än jag gjorde, eller att de ser att jag vill vara här mer än vad dem vill, förhoppningsvis.

Men Elin Fridolfsson klarade sig, i stället var det Jenny Niska som fick lämna "Sveriges mästerkock 2016". Avskedet berörde Leif Mannerström.

– Vi har aldrig haft så jobbigt. Jag är faktiskt lite rörd.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag