Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mannerströms besked – lämnar succéprogrammet

Leif Mannerström lämnar ”Sveriges mästerkock” i TV4. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Han slutar nu som domare. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter tio år som domare i TV4:s ”Sveriges mästerkock”, spelar nu Leif Mannerström in sin sista säsong av programmet.

Nu vill kändiskocken göra annat, och väljer att lämna det populära matprogrammet.

– Det är den sista. Jag har tagit det beslutet själv, att nu vill jag lägga ner. Jag ser ju fram emot nästa höst, för då gör jag ingen tv, säger Leif Mannerström.

Inspelningarna av ”Sveriges mästerkock” har precis dragit i gång. Men på TV4:s pressdag på onsdagen avslöjar kocken Leif Mannerström att den kommande tionde säsongen blir den sista han gör – sen ska han lämna tv-branschen. Han är nämligen trött på att tillbringa hela hösten i Stockholm.

– Tio år är jämt tycker jag, det är lagom nu att sluta på topp. Jag vill göra annat helt enkelt. Varje år går hela hösten till att spela in, bo i Stockholm på hotell. Jag bor på jättefint hotell och det är bra med allting, men jag har en jättefin gård, jag har en fru, jag har barnbarn, jag har hundar, jag har djur. Jag vill ägna mig åt det. Jakt, med min son till exempel, det är ju helt fantastiskt. Och det missar man ju då, allt det där är på hösten, säger Leif Mannerström.

Leif Mannerström lämnar ”Sveriges mästerkock”

Men den kända kocken har inte börjat känna sig sentimental av beslutet. Han ser snarare fram emot nästa tv-fria höst.

– Jag tänker inte speciellt mycket på det. Det är den sista. Jag har tagit det beslutet själv, att nu vill jag lägga ner. Jag ser ju fram emot nästa höst, för då gör jag ingen tv, och då kan jag vara i jaktskogen hela tiden. Det är roligt.

Men bara för att han lämnar ”Sveriges mästerkock” betyder det inte att Mannerström kommer ha lite att göra.

– Jag jobbar hela tiden och har massor av projekt på gång, jag har att göra hela tiden. Jag brukar skämtsamt säga, när folk undrar om man ska lägga av, att: ”Jo, jag har gått ner på halvtid nu, jag jobbar bara åtta timmar om dagen”. Det är lagom. Jag har mitt företag, jag har mitt vin, det är kul, säger Leif Mannerström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.