Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mannerström: Varför ska han vara så arg?

Anders "Arga snickaren" Öfvergård.Foto: Olle Sporrong
Leif Mannerström.

Krögaren och tv-profilen Leif Mannerström och arga snickaren Anders Öfvergård har hamnat i ett argt ordkrig med varandra.

Anders Öfvergård är arg för att Mannerström kallar hans programdeltagare för värstingar, och Mannerström är arg för att Anders Öfvergård är arg i allmänhet.

– Han behöver inte ta illa upp, men varför ska han vara så arg för, undrar Leif Mannerström.

Allt började med att Leif Mannerström, 74, i våras var med i TV4:s nyhetsmorgon för att prata om sitt program "Leifs restaurang". I en textremsa i rutan stod det att han "startar värstingskola", något som fick både Mannerström och flera av deltagarna i programmet att reagera.

– Jag blev riktigt förbannad. Det var kränkande för många. Det var en kille i mitt program som drog sig ur programmet efter att vi var med i Nyhetsmorgon. Han ville inte bli förknippad med att han hade varit en värsting, för det hade han aldrig varit. Det var jättetråkigt, säger Leif Mannerström.

Arga snickaren blev arg

I gårdagens avsnitt av "Leifs restaurang" kunde man se besöket och Mannerströms reaktion, men även hur han säger att det är arga snickaren och arga restaurangen som håller på med "sånt skit."

En som såg det klippet var just arga snickaren, Anders Öfvergård 46, vilket fick honom att bli just - arg. Under onsdagskvällen är det premiär för hans nya program "Arga restaurangen", där arbetslösa ungdomar hjälper honom att starta en restaurang, vilket Mannerström syftade på.

– Mannerström är en äldre härlig herre som reagerar och han får gärna reagera mot mig och kasta skit på mig, men när det går ut över mina anställda och han inte har en aning, då blir det osmakligt. Då tycker jag att det blir oförskämt faktiskt. Och jag tycker att han gör precis samma sak som fyran gör mot honom mot mig. Varför ska han göra det, ryter han och fortsätter:

"Jobbar inte med värstingar"

– Både han och jag vill ju hjälpa ungdomar. Varför ska vi kasta gegga på varandra? Jag kastar ingen gegga på honom, varför ska han göra det mot mig? Jag jobbar inte med värstingar.

Leif Mannerström säger att han inte har kallat Öfvergårds deltagare för värstingar.

– Jag kastar inte skit på honom. Men generellt är jag så jävla trött på det där uttrycket arg och elakt hit och dit. Jag har aldrig förstått att det ska vara någonting att sträva efter. Man ska vara hygglig och snäll mot folk, säger han och fortsätter:

– Jag var väl lite i affekt där i och med att det kallades för värstingar. Jag tycker inte att det är så lustigt att man kallar det för en arg restaurang eller en arg krögare. Han behöver absolut inte ta illa upp för det, men varför ska han vara så arg för?

– Om han tar illa vid sig får jag be om ursäkt för det var inte min avsikt egentligen, men frågorna ställdes ju på det viset. Då sa jag att arga restaurangen, det är ingenting för mig.

"Får tänka själv"

Anders Öfvergård, som fortfarande är arg:

– Det är jättegulligt av honom, men han måste också ta ansvar för vad han säger. Och ännu mer när han går ut i etern med det. Så är det faktiskt.

– Och han får väl ta och tänka själv! Jag har gjort ett tv-program i tolv säsonger som heter "Arga snickaren". Nu har jag ett som heter Arga restaurangen. Om han bara stannar upp och tänker efter lite förstår han att det är Anders Öfvergård som gör ett program med ungdomar. Det är inte svårare än så.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.