Leif Mannerström chockade deltagarna i "Sveriges mästerkock" när hans ingredienser bestod av inälvor. Foto: TV4Leif Mannerström chockade deltagarna i "Sveriges mästerkock" när hans ingredienser bestod av inälvor. Foto: TV4
Leif Mannerström chockade deltagarna i "Sveriges mästerkock" när hans ingredienser bestod av inälvor. Foto: TV4
"Inälvsmat överlag, det känns väldigt ofräscht", säger Elin Fridolfsson i programmet. Foto: TV4"Inälvsmat överlag, det känns väldigt ofräscht", säger Elin Fridolfsson i programmet. Foto: TV4
"Inälvsmat överlag, det känns väldigt ofräscht", säger Elin Fridolfsson i programmet. Foto: TV4

Mannerström tog fram inälvor: "Så vidrigt"

Publicerad

När Leif Mannerström tar fram inälvorna äcklas deltagarna i "Sveriges mästerkock".

Trots det tvingas de tillaga maträtterna.

– Det ser ut som typ en människohjärna som har legat i saltbad eller något, det ser så vidrigt ut, säger Mikaela Hedenskog i programmet.

I kvällens avsnitt av TV4:s "Sveriges mästerkock" möts deltagarna av en svår uppgift som både äcklar och skrämmer dem.

På bordet har domarna raddat upp olika inälvsdelar som ser allt annat än aptitligt ut i de tävlandes ögon.

– Inälvsmat överlag, det känns väldigt ofräscht, säger Elin Fridolfsson i programmet.

Leif Mannerström: "Mina favoriter"

Mikaela Hedenskog instämmer och jämför kalvbrässen med en hjärna.

– Alltså det är något som ser ut som en hjärna. Det ser ut som typ en människohjärna som har legat i saltbad eller något, det ser så vidrigt ut.

 

 

LÄS MER: Här är de värsta skandalerna i "Sveriges mästerkock"

 

 

Leif Mannerström, däremot, menar att amatörkockarna ska få jobba med riktiga delikatesser.

– Framför oss här så har vi tre av mina absoluta favoriter. Vi har kalvbräss, kalvlever och lammnjure, säger han i programmet.

Deltagarna kämpar på, trots att många av dem aldrig tidigare tillagat inälvor känner de sig lugna.

 

 

LÄS MER: "Aliensoppan" får juryn att äcklas i "Sveriges mästerkock"

 

 

Mischa Billing: "Jag är picky"

Men juryn är skoningslös. När det är 30 minuter kvar på tävlingen går Mischa Billing runt bland deltagarna.

– Jag är picky när det kommer till njure. Jag vill att det ska vara någon som är duktig för att jag ska äta det, säger Mischa Billing.

– Det är ju jättekul att höra att Mischa är extra picky med njure. Då blir man ju så himla avslappnad och lugn, säger Sofie Gudmundsson.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag