Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mannerström om framtiden i ”Sveriges Mästerkock”

Leif Mannerström siktar på en tionde säsong av ”Sveriges Mästerkock”. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mischa Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström utgör juryn i ”Sveriges Mästerkock”. Foto: TV4.

Legendariska kocken Leif Mannerström extraknäcker som jurymedlem i det populära tv-programmet ”Sveriges Mästerkock”.

Nu avslöjar stjärnkocken att han siktar på en tionde säsong.

– Absolut, säger Leif Mannerström.

Den nionde säsongen av ”Sveriges Mästerkock” inleddes på onsdagen i TV4. 

I det populära matlagningsprogrammet söker stjärnkrögaren Leif Mannerström, tillsammans med jurykollegorna Mischa Billing och Markus Aujalay, efter Sveriges nästa stora kocktalang.

 

 

Trots att den nionde säsongen just börjat avslöjar Leif Mannerström redan nu att han siktar på en tionde säsong som jurymedlem i det folkkära programmet – vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

– Jag tror att det blir så, men jag vet inte säkert. Det går från år till år, det är tioårsjubileum så det vore inte så konstigt, och programmet är populärt – vi får se, säger Leif Mannerström.

Leif Mannerström om ryktena: ”stämmer inte”

Matlagningsprogrammets popularitet har ökat på sistone. Den förra säsongen sågs av drygt 1,2 miljoner tittare per avsnitt, vilket var den högsta siffran på fem år.

– Det här är ett bra program. Det är spännande, folk tar det till sig. Folk har längtat efter en ny säsong. Därför ökar tittarsiffrorna hela tiden. Och det är inte alla program som gör det kan jag säga, förklarar Leif Mannerström populariteten till Aftonbladet.

Stjärnkocken har ett rykte av sig att vara sträng, men enligt honom själv stämmer detta inte alls. Orsaken är att han ser ”naturligt butter ut” – men i själva verket är han helt tvärtom.

– Att gapa och skrika för att försöka visa hur duktig man är funkar inte. Jag har jobbat med betydligt värre människor än Stickan i ”Vår tid är nu” i min ungdom, och jag bestämde mig redan då att om jag någon gång blir chef så ska jag vara snäll och hygglig, säger Leif Mannerström till Aftonbladet.

 

 

”Sveriges mästerkock” hade premiär klockan 20 i TV4 på onsdagen, avsnitt nummer två visas på torsdag samma tid.