Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mandelmanns upptäckt med Marie: ”Jätteförvånad”

Marie och Gustav Mandelmann testar på att lära sig blåsa glas i ”Mandelmanns gård”.
Foto: TV4.
Marie Mandelmann är snabb på att lära sig nya saker.
Foto: TV4.

Marie och Gustav Mandelmann har varit ett par sedan 80-talet.

Nu avslöjar Gustav Mandelmann en skillnad som präglat tv-parets relation.

– Jag blir fortfarande jätteförvånad, säger han.

Tv-profilerna Marie och Gustav Mandelmann har varit ett par i 31 år. Under sina år tillsammans har det lärt sig att komplettera varandra. 

I tisdagens avsnitt avslöjar Gustav Mandelmann en stor skillnad paret emellan – som är till Maries fördel. Olikheten uppdagas när tv-profilerna besöker ett glasblåseri, för att testa på hantverket.

– Marie har så otroligt lätt att lära sig nya saker, det sitter i händerna nästan direkt, medan jag är lite mer försiktigt. Marie är mycket mera 'det där ska jag nog klara' hon har väldigt gott självförtroende och tänker det kan inte hända så mycket här om jag gör fel, säger Gustav Mandelmann och tillägger:

– Där är vi lite olika. Det blir lätt så att pröva du, så kan jag pröva sen kanske. Men här fick jag fannemej pröva först.

Efteråt erkänner han att hela situationen gjorde honom ängslig.

– Om jag ska vara riktigt ärligt så var jag lite rädd för att blåsa. För jag vet ju att Marie nästan alltid direkt är sådan som lär sig. Hon kan liksom titta på en frisör hur han gör, och sekunden efter kan hon klippa den frisyren säger han i programmet.

Mandelmanns historia: ”Visste inte” 

Maries förmåga att lära sig nya hantverk och kunskaper snabbt är något Gustav ständigt imponeras av, men inget han visste om när paret träffades.

– Marie och jag träffades på en målarskola, då visste man inte så mycket om varandra. Vi blev väldigt snabbt tillsammans och ville ut och resa ihop, då visste jag inte alls hur bra Marie var på sådana saker, säger Gustav Mandelmann och tillägger glatt:

– Jag blir fortfarande jätteförvånad när jag vaknar och har en tv-kock i sängen.

Grannarnas ilska mot Mandelmanns planer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.