Det populära programmet "Mandelmanns gård" får en till säsong – men det finns en baksida. Foto: Lasse SvenssonDet populära programmet "Mandelmanns gård" får en till säsong – men det finns en baksida. Foto: Lasse Svensson
Det populära programmet "Mandelmanns gård" får en till säsong – men det finns en baksida.  Foto: Lasse Svensson
De tidskrävande inspelningarna stjäl nämligen tid från arbetet på gården. Foto: Lasse SvenssonDe tidskrävande inspelningarna stjäl nämligen tid från arbetet på gården. Foto: Lasse Svensson
De tidskrävande inspelningarna stjäl nämligen tid från arbetet på gården.  Foto: Lasse Svensson

Mandelmanns problem – efter succén

Publicerad

Det populära programmet "Mandelmanns gård" får en till säsong – men det finns en baksida.

De tidskrävande inspelningarna stjäl nämligen tid från arbetet på gården.

– Men vi har fantastiska barn som backar upp oss i arbetet runt omkring. Utan dem skulle det inte gå, säger Marie Mandelmann.

Det var för några veckor sedan som fansen nåddes av det glädjande beskedet att TV4 kommer att genomföra en till säsong av succéprogrammet "Mandelmanns gård."

Marie Mandelmann berättar att hon och Gustav Mandelmann inte tvekade en sekund på att fortsätta.

– Vi har så roligt tillsammans med filmteamet, berättar hon och skrattar.

Men den nya berömmelsen har också en baksida – nämligen att det stjäl tid från arbetet på gården.

Det är ingen barnlek att genomföra stora tv-inspelningar. Marie Mandelmann berättar att ett program tar ungefär en vecka att spela in. Åtta program motsvarar med andra ord två månader av inspelningar.

Marie Mandelmann hyllar sina barn

Tillsammans med deras fyra barn har tittarna lärt känna familjen i det populära TV-programmet och Marie Mandellmann menar att det är tack vare barnen programmet varit möjligt.

– Det är klart att det tar tid. Men vi har fantastiska barn som backar upp oss i arbetet runt omkring. Utan dem skulle det inte gå, säger hon.

Mandelmanns har fått andra erbjudanden i samband med succéserien, som att gästa i olika tv-studios.

– Men vi kan inte lämna våran gård och våra djur så det är väldigt svårt att göra sådana saker.

Tacksamma över samarbetet med TV4.

Mandelmanns har tidigare haft en schism med SVT, under inspelningen av "Trädgårdsfredag", där Marie klipptes bort ur programmet.

Ett problem som Marie Mandelmann inte upplever i TV4:s klippning.

- Vi har inte behövt säga någonting till TV4. Vi skapar det här tillsammans med filmteamet, säger hon.

Ni tycker att ni har mycket att säga till om?

– Absolut, vi är också väldigt glada att vi kunnat inspirera väldigt mycket människor att våga ta klivet att göra små förändringar i livet. Kanske baka bröd, odla eller tänka i nya banor, säger Marie Mandelmann.

Hon avslöjar att de ännu inte diskuterat så mycket med TV4 om nästa säsong och det inte klart när det ska sändas.

Mandelmann om kommentarerna: "Inget att bry sig om"

Marie Mandelmann berättar att de dagligen får brev från människor som berättar hur programmet har lyft och påverkat dem.

 

LÄS MER: Gustav Mandelmanns kamp för Akram, 19

 

Paret har dock även fått ta emot negativa kommentarer, bland annat rörande djurhållningen.

– Det är oftast ingenting att bry sig om, det är en promille. Har man inget fog för det man skriver då ska vi inte bry oss om det, säger Marie Mandelmann.

 

LÄS MER: Mandelmann: "Djur kan alltid uppröra"

 

Kritiken är ingenting som fått Mandelmanns att tveka inför en nästa säsong.

– Nej, det visste vi innan. Visar man upp djur i tv får man alltid reaktioner.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag