Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mandelmanns kritik mot Henrik Schyffert

Gustav och Marie Mandelmann tycker att Henrik Schyffert tog en enkel utväg i "Köttets lustar" Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Schyffert Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Schyffert fick en relation till grisarna i "Köttets lustar" och klarade inte av att skjuta dem – han tog den enkla utvägen och lät någon annan göra det. 

Bönderna Gustav och Marie Mandelmann är kritiska till hans beslut.

– Han borde vågat visa att han kan slakta själv med sitt gevär i tv, det är vad jag tycker, säger Marie Mandelmann till Nöjesbladet.

I SVT-programmet "Köttets lustar" fick programledaren Henrik Schyffert välja mellan att skjuta grissystrarna Victoria och Madeleine, eller att bli vegetarian. 

Programmet väckte starka reaktioner bland annat efter scenerna inifrån ett slakteri.

Men i stället för att ta det jobbiga beslutet lät han någon annan skjuta grisarna och han slutade inte heller äta kött. 

 

LÄS MER: Mandelmanns krav på TV4 för framtiden 

Mandelmanns kritiska till Schyffert

De självhushållande bönderna Gustav och Marie Mandelmann, aktuella i "Mandelmanns gård" på TV4, såg tv-programmet. De ställer sig kritiska till att Henrik Schyffert tog en enkel utväg.

– Schyffert kunde väl inte göra på något annat sätt, för kött ville han ju äta. Men han borde vågat visa att han kan slakta själv med sitt gevär i tv, det är vad jag tycker, säger Marie Mandelmann till Nöjesbladet.

Samtidigt kan bonden förstå att situationen inte var lätt för Henrik Schyffert.

– Jag förstår Schyffert, när man får en relation till ett djur som de visade och skapade i programmet skulle det säkert varit väldigt svårt och magstarkt för vissa människor att se den slakten, säger hon.

 

LÄS MER: Stora dramat i Mandelmanns – här går allt fel 

Ser slakten som en naturlig del

För paret Mandelmann är det självklart att slakta, det är en naturlig del av kretsloppet på gården.

– I vår basföda på gården ingår ju djuren men jag tycker att man ska äta mindre kött och kött som är bra, ekologiskt kött där man vet att djuren haft ett värdigt liv, det tycker jag är jätteviktigt. Bönderna pressas att hålla djuren på ett sätt som påminner om koncentrationsläger, inga bönder vill ha det så egentligen. Vi får alla ta och skärpa till oss. 

 

LÄS MER: Schyffert i blåsväder – kritiseras och hyllas 

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!