Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mandelmanns krav på TV4 för framtiden

Tv-makarna Marie och Gustav Mandelmann är mycket populära Foto: OLLE SPORRONG
Marie och Gustav Mandelmann Foto: LASSE SVENSSON
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Att spela in det populära "Mandelmanns gård" är intensivt, makarna Marie och Gustav är trötta.

I dag ska de träffa TV4 för att avgöra framtiden för succéprogrammet, om det ska bli en tredje säsong gäller det att kanalen tar till sig av tv-profilernas synpunkter.

– Vi förstod inte hur mycket tid det skulle ta och det visste nog inte Meter och TV4 heller, säger Marie Mandelmann till Nöjesbladet.

I kväll har den nya säsongen av "Mandelmanns gård" premiär. Ännu en gång får tittarna följa vardagen på den självhushållande gården Djupadal på Österlen.

Succéparet Mandelmann är mycket uppskattade och belönades med tre kristaller i fjol. De var även TV4:s egna julvärdar i julas.

 

Slitsamt att spela in "Mandelmanns gård"

Men inspelningarna av programmet har inte bara varit en dans på rosor. Filmandet tar mycket tid i anspråk, samtidigt ska gården skötas som vanligt. 

Gustav Mandelmann arbetade på i dubbel takt och drabbades till slut av hjärtklappning. Tack vare sina fyra barn, som inte medvekar i tv-serien, har de fått avlastning på gården.

– Utan dem hade det aldrig gått, vi jobbar mer än heltid med gården och spelar in nio program där varje del tar en vecka att spela in mitt i säsong. Det kan vi göra tack vare att de hjälper till, säger Gustav Mandelmann till Nöjesbladet.

 

LÄS MER: Framtiden hotad för Mandelmanns succé 

 

För den första säsongen gick makarna back ekonomiskt. Nu har de förhandlat upp arvodet och går nätt och jämnt runt.

– Vi fick lite bättre betalt nu, vi fick så att barnen kan få lön för sitt arbete. Förra året gick det inte runt. Vi förstod inte hur mycket tid det skulle ta och det visste nog inte Meter och TV4 heller. Nu går det ihop och mer pengar än så behöver vi inte, säger Marie Mandelmann.

 

Idag hålls möte om framtiden för "Mandelmanns gård"

 

I dag hålls ett möte mellan paret, TV4 och Meter om programmets framtid. För att det ska bli tal om en tredje säsong är Mandelmanns krav tydligt: de måste ha tid och råd att åka på semester. 

– Vi var verkligen jättetrötta efter den här inspelningen, julprogrammet och valpningen, vi stod knappt på benen. Vår son sa: ni måste pausa. Åk nu. Så vi åkte till Key West, det var fantastiskt också, säger Marie Mandelmann.

Dagens möte kommer att bli avgörande för framtiden.

– Vi får se hur det känns när vi möts. Det är viktigt att veta vad alla har på sin agenda. Måste man förändra programmet för att det inte ska bli slentrian och känns det i så fall okej? Men vi är väldigt nöjda med TV4, säger Marie Mandelmann.

 

LÄS MER: Mandelmanns exklusiva julfirande 

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!