Tv-makarna Marie och Gustav Mandelmann är mycket populära Foto: OLLE SPORRONGTv-makarna Marie och Gustav Mandelmann är mycket populära Foto: OLLE SPORRONG
Tv-makarna Marie och Gustav Mandelmann är mycket populära Foto: OLLE SPORRONG
Marie och Gustav Mandelmann Foto: LASSE SVENSSONMarie och Gustav Mandelmann Foto: LASSE SVENSSON
Marie och Gustav Mandelmann Foto: LASSE SVENSSON
Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL

Mandelmanns krav på TV4 för framtiden

Publicerad

Att spela in det populära "Mandelmanns gård" är intensivt, makarna Marie och Gustav är trötta.

I dag ska de träffa TV4 för att avgöra framtiden för succéprogrammet, om det ska bli en tredje säsong gäller det att kanalen tar till sig av tv-profilernas synpunkter.

– Vi förstod inte hur mycket tid det skulle ta och det visste nog inte Meter och TV4 heller, säger Marie Mandelmann till Nöjesbladet.

I kväll har den nya säsongen av "Mandelmanns gård" premiär. Ännu en gång får tittarna följa vardagen på den självhushållande gården Djupadal på Österlen.

Succéparet Mandelmann är mycket uppskattade och belönades med tre kristaller i fjol. De var även TV4:s egna julvärdar i julas.

 

Slitsamt att spela in "Mandelmanns gård"

Men inspelningarna av programmet har inte bara varit en dans på rosor. Filmandet tar mycket tid i anspråk, samtidigt ska gården skötas som vanligt. 

Gustav Mandelmann arbetade på i dubbel takt och drabbades till slut av hjärtklappning. Tack vare sina fyra barn, som inte medvekar i tv-serien, har de fått avlastning på gården.

– Utan dem hade det aldrig gått, vi jobbar mer än heltid med gården och spelar in nio program där varje del tar en vecka att spela in mitt i säsong. Det kan vi göra tack vare att de hjälper till, säger Gustav Mandelmann till Nöjesbladet.

 

LÄS MER: Framtiden hotad för Mandelmanns succé 

 

För den första säsongen gick makarna back ekonomiskt. Nu har de förhandlat upp arvodet och går nätt och jämnt runt.

– Vi fick lite bättre betalt nu, vi fick så att barnen kan få lön för sitt arbete. Förra året gick det inte runt. Vi förstod inte hur mycket tid det skulle ta och det visste nog inte Meter och TV4 heller. Nu går det ihop och mer pengar än så behöver vi inte, säger Marie Mandelmann.

 

Idag hålls möte om framtiden för "Mandelmanns gård"

 

I dag hålls ett möte mellan paret, TV4 och Meter om programmets framtid. För att det ska bli tal om en tredje säsong är Mandelmanns krav tydligt: de måste ha tid och råd att åka på semester. 

– Vi var verkligen jättetrötta efter den här inspelningen, julprogrammet och valpningen, vi stod knappt på benen. Vår son sa: ni måste pausa. Åk nu. Så vi åkte till Key West, det var fantastiskt också, säger Marie Mandelmann.

Dagens möte kommer att bli avgörande för framtiden.

– Vi får se hur det känns när vi möts. Det är viktigt att veta vad alla har på sin agenda. Måste man förändra programmet för att det inte ska bli slentrian och känns det i så fall okej? Men vi är väldigt nöjda med TV4, säger Marie Mandelmann.

 

LÄS MER: Mandelmanns exklusiva julfirande 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag