Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mandelmanns hastiga olycka: ”Smärtsamt”

Gustav Mandelmann får nya kultingar i tisdagens avsnitt av ”Mandelmanns gård”.Foto: TV4.
Kultingar i ”Mandelmanns gård”.Foto: TV4.
Gustav Mandelmann berättar om sin plötsliga olycka i tisdagens avsnitt av ”Mandelmanns gård”.Foto: TV4

Gustav Mandelmann föll genom taket som barn.

I tisdagens avsnitt av ”Mandelmanns gård” berättar han om olyckan – som bjöd på en guldkant.

– Jag hade både tur och otur samtidigt, säger tv-profilen i programmet.

Vår innebär nytt liv hemma hos Marie och Gustav Mandelmann på gården Djupadal i Skåne. I tisdagens avsnitt av ”Mandelmanns gård” föds djur till höger och vänster – och Gustav Mandelmann är lyrisk.

Inte minst över grisarna som fått kultingar under natten.

– Det där är typiskt grisar att dom vill föda i lugn och ro, säger Gustav Mandelmann. 

Tv-profilen har bara en enda gång fått vara med vid ögonblicket när kultingar föds till världen. Dessvärre vara detta som barn – under besvärliga förhållanden.

– Jag kanske var åtta eller nio år så där, så råkade jag ha galen tur och rulla rakt genom taket, berättar Gustav Mandelmann i programmet och fortsätter:

– Det var i och för sig smärtsamt. Jag hamnade rakt igenom och fastnade där, så jag ramlade inte hela vägen ner till golvet och slog mig illa – utan blev hängande. Och under mig var det en sugga som grisade. Så jag hade både tur och otur samtidigt.

”Ett av det ballaste jag varit med om”

Olyckan inträffade på en gård i Småland där Gustav Mandelmann spenderade loven som barn. Efter att han kravlat sig upp ur hålet i taket smög han ner en våning för att uppleva födseln på nära håll.

– Det var faktiskt ett av det ballaste jag varit med om när det ploppar ut grisungar, säger Gustav Mandelmann och tillägger skämtsamt:

– Det kanske var jag själv som drog i gång hela förlossningen när jag trillade genom taket och gjorde henne rädd.

Mandelmanns berättar om bråket med grannarna:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.