Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mandelmanns erkännande – sanningen bakom kameran

Marie och Gustav Mandelmann
Foto: STEFAN LINDBLOM / HELSINGBORGS-BILD AB STELLAPICTURES
Gustav och Marie Mandelmann.
Foto: LASSE SVENSSON

Att spela in "Mandelmanns gård" är både roligt och krävande, det har Gustav och Marie Mandelmann fått känna på.

Vissa vardagliga sysslor har helt fått läggas åt sidan, men det visas sällan i tv-programmet.

– Städning hinner jag inte med. Du skulle bara veta hur det ser ut här under inspelning! säger Marie Mandelmann till Expressen.

Gustav, 52, och Marie Mandelmann, 53, är just nu aktuella med den andra säsongen av "Mandelmanns gård" på TV4. Ännu en gång får tittarna följa vardagen på den självhushållande gården Djupadal på Österlen.

Succéparet Mandelmann är populära hos tittarna och belönades med tre kristaller i fjol. De var även TV4:s egna julvärdar i julas.

Krävande att spela in tv

Att spela in programmet är roligt, men stundtals också mycket krävande.

– Säg att vi jobbar mer än heltid på gården, och så klämmer vi då in en programserie där varje avsnitt tar en vecka att spela in. Då kan man tänka sig hur många veckor som har gått bort från det vi jobbar heltid med. Vi är ganska slut efter det här. Man tror ju att man ska hinna grejer runtomkring, men det går inte. Man måste fokusera på att spela in, berättar Marie Mandelmann för Expressen.


LÄS MER: Mandelmanns krav på TV4 


Inför framtida tv-projekt har makarna Mandelmann lärt sig en viktig läxa.

– Det utmanande är att vi brukar ju aldrig ta semester, men har insett att vi måste det för att orka. Det är krävande. Och att lära sig att pausa, det är en utmaning för oss, säger Marie Mandelmann.

Hinner inte städa

När Expressen talar med Marie Mandelmann är hon mitt i en storstädning. 

Vad tittarna inte ser i "Mandelmanns gård", är att den typen av sysslor får offras under den mest intensiva inspelningsperioden.

– Städning är sådant som jag inte hinner med på somrarna under inspelning. Så nu gäller det att göra det man inte hinner. Storstäda i förråden. Du skulle bara veta hur det ser ut här på sommaren! Men det syns inte i tv-rutan. Och strumpor som ska paras ihop. Det eviga strumpstöket... suckar Marie Mandelmann.


LÄS MER: Mandelmanns kritik mot Schyffert: "Han skulle ha skjutit grisarna" 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.