”Mandalorian”-stjärnans nya roll – tv-spel blir serie

Pedro Pascal spelar huvudrollen i serie-versionen av spelet ”The Last of Us”.
Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN
Bella Ramsay spelar Joels följeslagare Ellie i kommande serien.

Succéspelet ”The Last of Us” ska bli tv-serie på HBO. 

”The Mandalorian”-stjärnan Pedro Pascal är nu klar för huvudrollen i serien, enligt BBC.

Med sig får han Bella Ramsey, känd från ”Game of thrones”.

Pedro Pascal slog igenom för den breda massan med sin roll som Oberyn Martell i HBO:s ”Game of thrones”. Han är även känd från Netflix ”Narcos” och för sin roll som Din Djarin i hyllade serien ”The Mandalorian” på Disney+.

Nu är Pedro Pascal klar för ännu en storsatsning, skriver BBC. Det är i HBO:s kommande serie ”The last of us”, baserad på det prisbelönta tv-spelet med samma namn, som ”The Mandalorian”-stjärnan har fått ena huvudrollen. Den andra huvudrollen i serien kommer spelas av Bella Ramsey, känd från sin roll som Lyanna Mormont i ”Game of thrones”. 

”The Last of Us” utspelar sig i ett dystopiskt framtida USA där en pandemi har utlöst en zombieapokalyps. Handlingen följer Pedro Pascals karaktär Joel, en hårdhudad överlevare som plågas av tragedier från förr, och Bella Ramseys karaktär, 14-åriga Ellie. Tillsammans ska de försöka ta sig levande genom det ödelagda landet som präglas av faror i form av såväl infekterade som banditer. 

Handlingen följer huvudkaraktären Joels farofyllda resa genom ett zombiehärdat USA.
Foto: Sony/Youtube/Skärmdump

Mannen bakom ”Chernobyl” skriver och producerar

Serien skrivs och produceras av ”Chernobyl”-skaparen Craig Mazin tillsammans med författaren och regissören av ”The last of us”-spelet, Neil Druckmann, skriver BBC. 

– Från första gången jag satte mig och pratade med Craig blev jag helt överväldigad av hans inställning till narrativ och hans kärlek och djupa förståelse för ”The Last of Us”. Jag kunde inte tänka mig bättre partners för att väcka historien av ”The Last of Us” till liv som en tv-serie, sa Druckmann i ett uttalande i samband med att serien annonserades enligt Hollywood Reporter.

– Att få en chans att omarbeta detta fantastiska konstverk har varit en dröm för mig i åratal, jag är så hedrad att få göra det i partnerskap med Neil, sa Mazin i uttalandet. 

”Mandalorian”-skådis får sparken – efter inlägg på Instagram:

”Mandalorian”-skådis får sparken – efter inlägg på Instagram:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.