Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Managern om samtalet till Aviciis pappa: ”Det är inte sant”

”Jag älskade Tim som en familjemedlem. Han var fantastisk på så många sätt”, säger Ash om Tim Bergling.
Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN

När Tim ”Avicii” Bergling tragiskt gick bort 2018 vändes livet upp och ner för Ash Pournouri.

I ”Framgångspodden” berättar en känslosam Ash Pournouri om sista gången de sågs, om samtalet till Aviciis pappa och om tuffa tiden efter artistens död då han fick utstå hård kritik.

– Folk ville se blod. Jag hade inte önskat det som hände mig inte ens min värsta fiende, säger han om den tuffa tiden.

Fredagen den 20 april 2018 minns många svenskar var de befann sig. Det var dagen då världen meddelades att Tim ”Avicii” Bergling hade gått bort - bara 28 år gammal.

Aviciis tidigare manager, Ash Pournouri, minns mycket väl den dagen. I ”Framgångspodden” berättar en känslosam Ash Pournouri.

– Jag var på mitt kontor och skulle göra klart någon deal tror jag, sen så ringde en gemensam vän mig, så berättade han vad som hade hänt. Jag kunde inte koppla det.

Han lägger på luren och ringer direkt till Aviciis pappa, Klas Bergling.

– Så fort jag började prata med honom, och han sa att det var sant, började jag böla. Så satt jag och pratade med honom. Det är inte sant, det är inte sant, det är omöjligt, tänkte jag. Det var ett tungt samtal. Sen så gick jag hem, jag kom ihåg att jag träffade folk på vägen som jag bara ignorerade.

Efter Aviciis bortgång fick Ash utstå en hel del hat. I ”Framgångspodden” berättar han om vägen tillbaka.
Foto: JANNE ÅKESSON

”Kommer följa mig för resten av mitt liv”

Avicii-dokumentären, ”True stories”, sändes i svensk tv kort efter Aviciis bortgång. Den visar hur dåligt Tim Bergling mådde och att han kände sig pressad att leverera.

Ash Pournouri anklagas för att ha pressat den svenske stjärnan hårt och han får utstå en hel del hat. Med gråten i halsgropen berättar han om den svåra tiden.

– Jag önskar att den negativa energin som riktades mot mig skulle lagts på att ta fram fakta och ta reda på vad som hände Tim och varför. Den frågan kommer att följa mig resten av mitt liv. Det är något som jag kommer att tänka på. Det är min önskan från allt det här.

Han berättar att Tim Berglings begravning var en viktig del i sorgeprocessen.

– Begravningen var en jätteviktig sak att få vara med om. Att få vara där och att få gå igenom det var en viktig händelse.

Avicii.
Foto: RONNY JOHANNESSON / KVP

Sista mötet

Ash Pournouri beskrivs som mannen bakom framgångarna. Men 2016 skiljs de åt som ovänner. Kort före Tim Berglings död träffas de för första gången efter den infekterade tiden.

– Jag träffade honom, vilket jag är sjukt tacksam för, två månader innan han gick bort. Han hörde av sig och ville ses. Då hade vi inte pratat sedan vi bröt upp egentligen, säger Ash Pournouri.

Han ser tillbaka på deras sista kväll ihop med värme.

– Det var precis som att träffa en gammal familjevän. Vi pratade inte om nånting som hade med den tråkiga historien att göra. Vi hängde en helkväll, så skulle han komma tillbaka så skulle vi ses igen. Men det gjorde vi aldrig.


HIT KAN DU VÄNDA DIG FÖR ATT FÅ HJÄLP

Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. 

Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång.

Ring 112 eller åk till en akutmottagning. 

Om möjligt – lämna inte personen ensam. Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Bris: 116 111, bris.se.

Bris vuxentelefon: 077-150 50 50.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Mind: chatt på mind.se 

Minds stödtelefon Självmordslinjen: 90101

Minds föräldratelefon: 020-85 20 00.

Röda Korset: redcross.se.

Jourhavande kompis: Chattjour finns på jourhavandekompis.se

SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

Telefonjouren: 020 -18 18 00.

Källa: mind.se och www.spesistockholm.se 

Hör 14-åriga Ellas mäktiga hyllning till Avicii

Hör 14-åriga Ellas mäktiga hyllning till Avicii

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.