Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Man orkar inte komma med fler superlativ"

Little Jinder. Foto: TV4
Jill Johnson. Foto: TV4
Danny Saucedo. Foto: TV4
Tommy Nilsson. Foto: TV4

••• Tommy Nilsson, 56, slog igenom som soloartist i Frankrike innan han fick sitt genombrott i Sverige - som hårfager sångare i rockbandet Easy Action.

••• 1989 vann han Melodifestivalen, och slutade fyra i Eurovision med "En dag". Han har haft en krogshow på Hamburger Börs, spelat i musikalen "Sound of Music" och jobbat med att dubba film.

••• I premiäravsnittet av "Så mycket bättre" var det Tommys dag. När alla tolkningarna avklarats konstaterade Herr Nilsson nöjt: "Man orkar inte komma med fler superlativ!"


Magnus Carlson

"Allt som jag känner"

Weeping Willows-sångaren konstaterar att låten är "en svensk evergreen", men tillför egentligen inte så mycket. Det är en stilig version. Originalets pompösa anslag är nedtonat, Tone Norums stämsång är saknad. Carlsons souliga vemod förblir oförlöst.

 

Lisa Ekdahl

"Kom Amelia"

i Tommys tappning är "Amelia" lika smörig som Julio Iglesias nattmackor. I Lisa Ekdahls uppdatering är den en flyhänt Cornelis-historia med mycket karaktär, där hennes speciella sångstil får melodin att framträda ännu tydligare. Charmigt personligt.

 

Little Jinder

"Du vill ha sex med mig"

Little Jinder, eller "Little Jidder" - som Tommy träffande råkar kalla henne, gör om huvudpersonens mest hånade kärleksvisa till en avskalad Depeche Mode-ballad med ett rökigt electrobeat och filmiska syntstråkar. Förväntat kaxigt och förvånansvärt respektfullt.

 

Jill Johnson

"Open your heart"

Sångerskan lyfter fram den "vackraste svenska text" som skrivits (!) och gör om "Öppna din dörr" till en tunnhudad skilsmässoballad som landar en bra bit från Jills veranda. Hon får gärna låta mer country i fortsättningen, men den välskrivna omarbetningen av texten träffar hjärtat.

 

Danny

"Snacket på stan"

Danny vrider tillbaka klockan till 80-talet, till Easy Actions västkustrock, fast påminner mer om Orup och Eric Gadd än Toto och Doobie Brothers när originalet översatts. Tommys "lillebror" recenserar den kreativt uppknäppta poptolkningen bäst själv: nästan äckligt feelgood.