Daniel Radcliffe som Harry Potter Foto: Warner BrosDaniel Radcliffe som Harry Potter Foto: Warner Bros
Daniel Radcliffe som Harry Potter Foto: Warner Bros
Daniel Radcliffe Foto: KEN MCKAY/ITV/REX / KEN MCKAY/ITV/REX REX FEATURESDaniel Radcliffe Foto: KEN MCKAY/ITV/REX / KEN MCKAY/ITV/REX REX FEATURES
Daniel Radcliffe Foto: KEN MCKAY/ITV/REX / KEN MCKAY/ITV/REX REX FEATURES

Man knivskuren och rånad – då ryckte Harry Potter in

Publicerad

När en man bestals på en lyxig väska och knivskars i ansiktet av två okända rånare fick han oväntad hjälp.

Daniel Radcliffe - mest känd för att ha spelat Harry Potter på vita duken - ryckte in.

– Det är inte många storstjärnor som skulle gjort något sådant, säger ögonvittnet David Videcette enligt Daily Mail.

Två män på en moped försökte råna en medelålders man i det välbärgade området Chelsea i London, och när mannen vägrade släppa sin väska knivskar de honom i ansiktet.

Mannen lämnades blödande på trottoaren och rånarna försvann på mopeden i den täta trafiken. Förbipasserande skyndade till för att hjälpa rånoffret, och en av de som råkade befinna sig på platsen var världsstjärnan Daniel Radcliffe. Han är mest känd för den breda biopubliken för sin insats i rollen som Harry Potter i filmserien med samma namn.

Ögonvittnet David Videcette, en före detta polis i Londons antiterrorstyrka, berättar att det var overkligt att se en stor Hollywoodstjärna hjälpa till i en sådan situation.

– Han var en riktigt hygglig kille. Det är inte många storstjärnor som skulle ha gjort något sådant. Offret var verkligen skakat, säger han till Daily Mail.

Den 50-årige mannen som blev av med sin Louis Vuitton-väska var i London på semester, och polisen har under måndagen ännu inga spår av rånarna.

 

LÄS MER: Stjärnans ursäkt efter rasistiska orden

 

Daniel Radcliffe har kommit en lång väg sedan han spelade glasögonbeprydde trollkarlen Harry Potter på vita duken.

I en av sina senaste filmer, "Imperium", är han i stället nazist - något som innebar många utmaningar för skådespelaren under inspelningen.

– Jag märkte att när jag sa rasistiska skällsord och så i filmen så gick jag till skådespelarna efteråt och sa "Jag ber så mycket om ursäkt. Jag behöver bara säga det. Jag vet att du vet att jag inte menar det här, men jag känner ändå att jag måste säga det", förklarar Daniel Radcliffe hos The Daily show, skriver Huffington Post, och fortsätter:

– Vi var den mest ursäktande gruppen skinheads någonsin, säger skådespelaren.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag