Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man försökte komma in hos Carola – polis larmad

Vem är Carola?
Carola berättar som själv om händelsen i ett inlägg på Instagram.Foto: TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN

En okänd man har försökt ta sig in i Carola Häggkvists hem i Sigtuna, skriver artisten själv på Instagram.

När mannen nekades förändrades hans ton ”drastiskt”, enligt Carola som låste in sig med sin dotter och au pair.

Dramat slutade med att polisen kom hem till sångerskan.

”Tack. Vi behövde det”, skriver hon på Instagram.

Carola Häggkvist, 53, berättade om händelsen via sitt Instagramkonto sent på tisdagskvällen.

Artisten, som just kommit hem från en resa till Sydafrika, skriver att en okänd man tog sig till hennes hem i Steninge slottsby i Sigtuna norr om Stockholm.

Carolas au pair öppnade dörren när mannen knackade på. Han ska ha sagt att han skulle träffa artisten, skriver Carola i inlägget och berättar att hon bad dottern Zoe att stanna kvar på ovanvåningen medan hon kollade vad mannen ville.

Carola berättar:

”Long story short: Den här personen var en oinbjuden gäst som tyckte att jag skulle släppa in honom då han kom ’hela vägen från västkusten’ med blommor i handen. Det hela mynnade ut i ett mkt otrevligt samtal när jag förklarade att jag inte kunde släppa in honom oavsett varifrån han kom. Även om det var från månen sa jag.”

Carola: ”Låste alla lås jag har”

Carola berättar vidare i Instagraminlägget:

Försiktigt ställde jag tillbaka blomman ute på trappen som han hade räckt mig tidigare och sa till honom att han var tvungen att lämna parken nu.”

Carola skriver också att mannen erbjöds skjuts därifrån, men att han inte ville ha det. Sångerskan skriver vidare:

”Han blev oförskämd mot mig och tonen förändrades drastiskt.”

”Jag stängde dörren och låste alla mina lås jag har. Och gick in till köket där Zoe hade kommit ner till. Hon var rädd och jag undrade om vi skulle ringa polisen eller ej.”

Polis dök upp hos Carola

Carola skriver att de väntade med att ringa polisen. I stället hörde sångerskan av sig till en granne. Samtidigt såg hon hur den oinbjudne mannen lämnade huset.

Efter en stund dök en polispatrull upp vid artistens hem. En annan granne hade larmat dem, enligt sångerskan. Poliserna ville bara kolla att allt var okej, skriver hon vidare.

”Ja tack att ni kom sa jag. Och berättade allt för dem. De hade sett honom vid busstationen och pratat med honom samt tagit hans uppgifter. Tack till dig som ringde polisen i säkerhetsskull när du mötte mannen uppe vid järngrinden. Då du märkte att han tog sig in olagligt på kvällen med bestämda steg mot mitt hus. Tack. Vi behövde det!”

Stockholmspolisen kan inte uttala sig om händelsen, hälsar Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Expressen har sökt Carola Häggkvist om händelsen.

https://www.instagram.com/p/B7UN_H5BESI/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.