Foto: Will Oliver / Epa / TtFoto: Will Oliver / Epa / Tt
 Foto: Will Oliver / Epa / Tt
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

"Mamma Mia - the party" har premiär

Publicerad

I kväll har "Mamma Mia - The party" premiär.

Under onsdagskvällen minglar stjärnorna runt på röda mattan.

– Det här är ett experiment där vi vill förverkliga en vision av en kväll full av musik, god mat och dryck, dans och glädje, har Björn Ulvaeus tidigare sagt.

Björn Ulvaeus Abba-musikal, "Mamma Mia - the party" har premiär på Tyrol i Stockholm i kväll.

Och på onsdagskvällen minglar kändisarna på röda mattan.

– Jag har suttit i publiken på teatrar runt om i världen och upplevt den speciella varma, glada stämningen som uppstår när de första tonerna i musikalen klingar ut över auditoriet. Och när folk står upp och dansar och sjunger med i slutet. Det är den känslan jag vill återskapa tänk att ställa till med ett Mamma Mia-party i verkligheten, har Björn Ulvaeus tidigare sagt i ett pressmeddelande.

 

LÄS MER: Ulvaeus avslöjande: Känner att vi nog borde

 

Den tidigare musikalen "Mamma Mia" har visats utomlands, men satte punkt den 12 september förra året. Bara på Broadway drog den in fem miljarder kronor - och haft 5 765 föreställningar, enligt New York Post.

Öppnat för nytt samarbete

Tidigare i höstas öppnade Björn Ulvaeus för nytt jobb tillsammans med Benny Andersson.

– Både jag och Benny börjar känna litegrann att vi nog borde skriva en musikal till. Jag vill hitta den där idén som man känner åh, den här kan jag hålla mig i, i alla väder. Den här idén är så bra. När man tvivlar på sig själv kan man gå till den och tänka åh, den här idén är bra, sa Björn Ulvaeus i "Hellenius hörna".

 

LÄS MER: Björn Ulvaeus öppnar för jobb med Benny

 

Björn Ulvaeus: "Har några idéer"

I SVT:s "Skavlan" berättade han också om sina idéer. I ett klipp från programmet frågar Fredrik Skavlan om Björn Ulvaeus uttalande att han och Benny har en musikal kvar i sig.

– Jag har sagt att jag tror det. Att det känns som att det skulle kunna finnas det, ja, säger Björn Ulvaeus i programmet.

Då frågar Skavlan om de jobbar med en musikal. Svaret blir:

– Vi... har... nu låter jag så där undvikande igen. Vi har några idéer i omlopp.

Skavlan frågar då om idéerna är bra.

– Ja. Självklart. Om de är i omlopp är de bra idéer. Men vi har inte bestäm något än, säger Ulvaeus.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag