Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamma Ankis ord – efter fina hyllningen till Avicii

Tim "Avicii" Berglings mamma och pappa, Anki Lidén och Klas Bergling.
Foto: JACKELINE PEREZ / JACKELINE PEREZ
Tim ”Avicii” Bergling dog vid 28 års ålder.
Foto: JOHN SHEARER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Tim Berglings föräldrar under hyllningen.

Tim "Avicii" Bergling hyllades efter svenska folkets önskan – under en ceremoni på Stockholms slott överlämnades hästen D'Avicii till beridna högvakten.

På plats fanns familjen med föräldrarna Klas Bergling och Anki Lidén samt brodern Anton Körberg – efteråt berättade mamma Anki om känslorna. 

– Det var jättefint, säger Lidén. 

Tim "Avicii" Bergling hyllades under lördagseftermiddagen på Stockholms slott. 

Under en ceremoni överlämnades hästen D'Avicii till beridna högvakten. Hästen döptes av svenska folket efter en årlig namngivningstävling, som arrangeras av Föreningen för den beridna högvakten. 

Och det blev en känslosam ceremoni. På plats fanns föräldrarna Anki Lidén, 71, och Klas Bergling, 72, tillsammans med brodern Anton Körberg, 40. 

Familjen var märkbart berörd av hyllningen. Efteråt berättade mamma Anki Lidén om känslorna. 

– Det var jättefint, säger Lidén efter hyllningen. 

Vann folkets omröstning

Det var allmänheten som fick föreslå namn, och som sedan togs ut till en omröstning. Regeln för namngivningen var i år att hästens namn skulle börja på bokstaven D. Förslaget D'Avicii fick 2 356 röster, motsvarande 35 procent av rösterna. 

Tim Bergling gick bort den 20 april i år. Han hittades död i Omans huvudstad Muskat, där han befunnit sig på semester tillsammans med sina vänner. Världsstjärnan blev 28 år. 

Familjen skrev efteråt ett öppet brev där de tackade för stödet.

”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”, skrev de i brevet.


LÄS MER: Flickvännens bilder från livet med Avicii 


Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

”Älskade Tim”

Familjen berättade senare i ett nytt brev om sonens död. 

”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.”

I brevet fortsatte familjen:

”Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid.”

Under artistens sista år i livet var Avicii tillsammans med modellen, skådespelerskan och småbarnsmamman Tereza Kacerova, 25.

"Kommer aldrig få träffas igen"

I ett avskedsbrev på Instagram delade även Teraza med sig om sorgen och saknaden efter sin pojkvän.

”Jag har tillbringat de senaste dagarna med att vänta på att vakna upp, vänta på att någon ska säga till mig att det är ett sjukt skämt, ett fruktansvärt misstag. Jag tror att det till slut har blivit klart för mig att jag verkligen aldrig kommer att få träffa dig igen”.

Efter Tim Berglings död strömmade hyllningarna in från hela världen. Världsartister som Madonna, Robbie Williams och Wyclef Jean har alla uttryckt sin sorg. 


LÄS MER: Tim ”Avicii” Berglings familj i öppet brev: Orkade inte längre 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.