Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malou von Sivers om intervjun med Britney Spears: ”Fiasko”

En annan uppmärksammad intervju var med Greekazo.
Malou von Sivers har jobbat på TV4 sedan starten.Foto: MICHAELA HASANOVIC
Intervjun med Britney Spears gick inte så bra.Foto: ROB LATOUR / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Malou von Sivers i ”Hellenius hörna”.Foto: TV4

Malou von Sivers har under karriären intervjuat världsstjärna efter världsstjärna.

Men det går inte alltid som tänkt och i ”Hellenius hörna” beskriver programledaren mötet med Britney Spears som ett ”fiasko”.

– Hon blev blixtrande arg i ögonen, säger Malou von Sivers, i programmet.

I veckan firar TV4 30 år som tv-kanal och en medarbetare som har varit med under alla år är programledaren Malou von Sivers. I söndagens ”Hellenius hörna” uppmärksammas jubileet med bland annat en intervju med veteranen.

– Det blir bara bättre och bättre och jag möts av respekt från unga journalisters som värdesätter erfarenhet, säger hon i programmet.

Den första tiden på kanalen beskriver hon som väldigt rolig och tillåtande.

– Man kunde göra bort sig, det var ändå ingen som tittade. Men det var mycket grabbigare, det är mycket bättre nuförtiden, säger Malou von Sivers.

Malou von Sivers intervju med Britney Spears

Under sin tid på TV4 har hon gjort intervjuer med många världskändisar, men minns speciellt en som särskilt svår att ha att göra med.

– Britney Spears blev ett fiasko, det var ingen bra intervju. Jag hade läst en urusel bok som hon och hennes mamma hade skrivit och tänkte att det ändå fanns något där, säger Malou von Sivers, i ”Hellenius hörna”.

Hon började sedan fråga världsstjärnan om relationen till sin mamma och hur det hade varit att inte få ha någon tonårsperiod.

– Hon blev blixtrande arg i ögonen och sa att det var den värsta intervju hon gjort. Hon bara reste sig och gick, det har jag aldrig varit med om, säger Malou von Sivers.

Hon trodde först att det kunde bli bra tv, men insåg senare att hennes utfrågning inte såg bra ut

– Jag ville stoppa den här intervjun, men det gick inte TV4 med på.

Då funderade hon på att sluta

Programledaren David Hellenius frågar Malou von Sivers om hon under alla sina år på tv-kanalen någonsin funderat på att sluta.

Malou von Sivers säger att det fanns en period när det kom många nya unga förmågor och konkurrensen från Youtube blev stor.

– Jag hade en ordentlig dipp. Men jag tänkte att jag inte ska gå ut på knä utan med flaggan i topp, säger hon, som förberedde sig för tuffa samtal med ledningen.

I stället erbjöds hon att göra ”Efter tio” som blivit succé och gått i 16 säsonger på kanalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.